torsdag, juli 22, 2010

Home sweet home

Efter låååånga flygresor och ett par underbart sköna (men korta) veckor i Sverige är vi nu åter hemma på undersidan av jorden. Här är gräsmattorna är gröna och magnoliorna blommar. Vi välkomnades av behaglig temperatur, ca15 grader här i Auckland, men regnet är nog inte långt borta. Lite sorg att MAF (karantänsmyndigheten) inte godkände min lilla import av pomeransskal (för glögg). Men nu vet jag att torkade, obehandlade citrusskal är en möjlig smittokälla, de gick direkt till destruktion! Däremot fick vi behålla lingonsylten.

Trots allt blev inte 2 * 24 timmars flygning så plågsamt, en stor orsak var att vi innan avresan från Auckland investerade i "aktiva" hörlurar (från nyzeeländska Blackbox, liiite billigare än motsvarande BOSE lurar), vilket lyft för bekvämligheten på långflygningar! Varför har jag inte köpt dem för 20 år sen?? Hörlurarna stör bort motorernas surr och annat tjatter, det blir tyst så man kan sova bättre, dessutom toppenljud för filmer och musiklyssnande. Rekommenderas!
Och på hemresan hade vi några timmar på Bangkoks flygplats så vi passade på att få massage och fotvård, hur skönt som helst. Rekommenderas också!

Så ljuvligt att Sverige för en gångs skull lyckades bjuda på härligt sommarväder hela tiden!! Stort tack till familj, släkt och vänner, det var härligt att få träffas och umgås igen, vi längtar redan efter er igen, kom snart och hälsa på!

Familjen Lewis på utflykt:

Efter morgondoppet:
 

Grillmästaren i högform:

Lunch:

Middag:

Proviantering (inkl utlämningsställe för Systembolaget :)

På badstranden:

Inga kommentarer: