onsdag, februari 06, 2013

Waitangi Day

Idag är det helgdag, NZs nationaldag som, trots uppflammande diskussioner mellan "The Crown" och maorier om nationsfördraget, firas lite mer nationaldagsglatt för varje år med festivaler av olika slag. Sitter just nu och tittar på en hel lång lista av firanden runtomkring och funderar på vad vi ska hitta på... ett bad kanske. Det var en kylig morgon (+11C - burr) men solen skiner igen efter någon dags välbehövligt regn. Januari var mycket torr, bara en tiondel av Aucklands normala regnmängd föll.

Ikväll har vi bjudit hem ett nytt svenskt par som bor i närheten på middag. De tröttnade på att driva företag i Sverige och flyttade istället hit med allt sitt pick och pack. De har blivit beviljade entreprenörsvisum, och drar igång sin business här i småföretagarnas paradis. Noll procent i arbetsgivaravgifter, t.ex.

Igår åkte jag med Sir Larson till en veterinärklinik i en halv förhoppning om att han var microchippad med registrerad ägare. Men icke, inte ett pip från chipläsaren. På kliniken var även de förvånade att en så pass fin raskatt inte var ordentligt märkt och registrerad. Den som pep var istället Larson, sitta i bur och åka bil var INTE poppis, med uppspärrade ögon jamade han oavbrutet hela tiden. Tur att vi inte var ute på en längre tur, det hade blivit outhärdligt. Men han är i alla fall inte långsint eller bitter efter denna behandling. Vid hemkomsten var han som vanligt mysig igen, möjligen ännu mer kelig. Jag har nu lagt ut bild på honom på en sajt där man efterlyser bortsprungna/upphittade djur. Vi får väl se om någon hör av sig så småningom - det vore nästan sorgligt nu...

Imorgon ska vi hämta Karin! Hoppas hon haft roliga dagar i Sydney!

Inga kommentarer: