onsdag, februari 19, 2014

Midsommarfirande, Kinesisk festival och Vanessa simmar

Traditionsenligt har Svenska Föreningen firat midsommar nu i februari igen. I år blev det lite pyssligare än vanligt, den styrelseledamot som var delansvarig för festen var tvungen att hastigt åka hem till Sverige för att träffa sjuk mamma. Sen såg vi att anmälningslistan växte till rekordnivåer (så vitt jag vet) över hundra anmälda och uppåt 50 barn som skulle roas  nog med lekar och fiskdamm. Men till vår stora glädje, två dagar innan festen dök en dragspelare upp ur det blå, han tog gärna om dansen kring midsommarstången - den blev alltså bättre än någonsin! Men vi fixade det fint, det blev tipspromenad, sill, potatis, gravlax, nubbe, blåbärsbakelser etc. Och solen sken naturligtvis!  
 
 

I fredags kväll åkte Mats, jag och Vanessa in till city för att uppleva Auckland Lantern Festival, en kulturfestival som sen år 2000 vuxit sig stort för att fira det kinesiska nyåret, enligt kineserna har vi nu lämnat Ormens år och kommit in i Hästens år. I stan myllrade det av asiater (nähä?!) och i Albert Park hade otroligt många fantastiska "ljuslyktor", eller snarare ljusskulpturer, vackert arrangerats i olika scener. Sen fanns det massor av matstånd med allsköns kinesisk mat och snacks. Vanessa och jag provade något sött och läskande som hette "Ice Snow", det var väl sådär...




Även Mats drogs med i den kinesiska stämningen!
Vanessa är nu inne på sin andra vecka som "pryo" på en veterinärklinik några km från oss. Varje morgon fixar hon sin matsäck och cyklar iväg vid 7.30 tiden. Än så länge har hon överlevt den stundtals tuffa Auckland-trafiken, hoppas det så förblir. Hon får se alla möjliga katter, hundar och någon enstaka kanin. Operationer, piller och en och annan slutlig nedsövning. På kvällen kommer hon (oftast) hem och är pigg på aktiviteter. Hon har än så länge kämpat väl och hängt med oss på det mesta i sportväg, simma, cykla eller springa. Förra onsdagen körde Mats och jag ännu en spring-o-sim tävling i Mission Bay, 500m simning och 5km löpning som gick bra. Det har ni dock sett så många bilder på redan.... Möjligen inspirerad av detta ställde Vanessa upp i sitt livs första havssimstävling på torsdagskvällen, här på Kohi Beach, 1000m utan våtdräkt simmade hon på strax under 27 minuter. Bra jobbat!! Kanske simmar hon längre nästa gång? :-) 
Laddad innan start
 Där gick starten för 1000m gruppen
 Lycklig vid målgång!

Inga kommentarer: