onsdag, december 24, 2014

Julafton 2014

God Jul! Idag är det julafton. Vilket är en vanlig arbetsdag här, så Mats fick minsann åka till jobbet som vanligt. Men de som kan välja jobbar väl inte hela dagen en dag som denna. Många har redan tagit sommarlov och åkt till sina sommarhus. Mats skulle i alla fall försöka komma hem tidigt, men han har mycket nu. Amerikanerna har lyckats lasta fripassagerare bland bilar och annat gods. En massa eländiga skalbaggar som absolut inte välkomnas till detta land! Stor fara för jordbruket! Det blir mycket jobb med karantänsmyndigheter, och till slut en del last som helt enkelt inte får lastas av båten i Auckland, utan åka vidare på haven tills man hittar en lösning. Vissa kunder blir inte glada till jul! Men Mats är i alla fall snart expert på de där skalbaggarnas liv och (förhoppningsvis) snabba död. 

Tanken är att vi ska hinna åka till julfirande hos familjen Lönnvik idag. Det ska börja kl 15.00. På Kalle Anka tid, hur länge man nu kan säga så. Fast vi förväntar oss inget kalleankande utan det blir nog att hänga vid grillen, dricka vin och diskutera djupsinnigheter. Gott nog det.

I morse ösregnade det, men nu har det övergått i en allmänt gråmulen julafton. Inte så mycket att hänga på beachen för. Imorgon bitti firar vi juldagsmorgon hemma hos familjen Clark. Champagnefrukost minsann. Sen drar vi till Brisbane en vecka. Mats ska jobba på en båt där i helgen, och jag följer med trots att detta inte är bästa tiden att turista i Queensland. Det är varmt, fuktigt och allteftersom havet blir varmar så glider otäcka stingers in. Men i Brisbane finns IKEA, där kan man alltid tillbringa en dag :-)

Förra veckan hade vi avslutning med morgonträningsgruppen, så här såg de ut då:

Själv har jag haft löjligt ont i ryggen igen och fått ta det lugnt en vecka, igen!
Toodiloo!

Inga kommentarer: