måndag, mars 14, 2016

Februari 2016

Här kommer en liten fotogenomgång av februari månads aktiviteter i år.

För julklapps- och födelsedagspresentpengar köpte jag mig en ny ryggsäck, befarar dock att min syster Johanna kommer att stjäla den eftersom den bara fanns i grönt, vilket är hennes älsklingsfärg...


Vi gick till Auckland museum och tittade på en utställning/lyssnade på panelsamtal om Air New Zealand som fyller 75år. Mycket har hänt i flygvärlden på dessa år, inte minst alla flygvärdinneuniformer som fanns på utställningen... hahahaha, tyvärr inga bilder på det. För övrigt finns mycket stolthet över nationens flygbolag, de går bra ekonomiskt och brukar dessutom vinna diverse priser för bästa flygbolag här och där. Vi älskar också Air NZ, att kliva ombord på deras flygplan (speciellt långflygningarna) känns som att komma hem. Personalen utstrålar någon slags mysig kiwi-tonalitet, och deras ständigt förnyade och aktuella säkerhetsvideos är helt outstanding - man längtar nästan till att se dem! Alla finns på Youtube och tål att ses igen. Den här gjordes till rugby-VM förra året. Men in Black - AllBlacks, nationens gudar, speciellt nu efter andra VM-segern i rad, NZ är första nation i världen som klarat det.


Vi åkte till Raglan och vandrade upp på ett berg, Mt Karioi, 756möh, betydligt jobbigare än förväntat, mycket upp och ner, och en hel del leriga partier:

Molnen kom och gick, däremellan hann man se fina vyerna över skog och hav
Äntligen framme vid toppen
Trots torr sommar blev man ganska smutsig...
Jag volontärade en dag för att få in pengar till den organisation som räddade Jackson från ett liv på gatan; Lonely Miaow. Vi sålde kakor, snacks, prylar och gos med kattungar. 




Någon hade bakat och dekorerat fantastiska kattkakor, de såldes snabbt!
På alla hjärtans dag jobbade jag som Aucklandsguide för en amerikansk resegrupp. Här myser gruppledarna bland de tropiska växterna i vinterträdgården.

Jackson tycker för övrigt att Aucklands sommardagar är för varma, men att livet är toppen och förgyller dagarna bäst han kan. Ödlor och cikador lever farligt.

Sova är viktigt för alla katter, helst där man har utsikt över trädgården
Stretcha med husse är också viktigt
Köpte en "horned melon" frukt. Lite vassa piggar på utsidan och inuti var det fullt med kärnor i gelé, betyget är varken bu eller bä. Ganska fräsch smak, men inget jag kommer köpa igen.



Annars bjuder vår varma sommar på ett jätteskönt hav, många bad blir det. Så till sist bjuder jag på en fin video från en av simkvällarna på Kohi Beach. Den är visserligen från förra sommaren, men i år är det lika fint! 


1 kommentar:

FREEDOMtravel sa...

NZ är så vackert! Vi var där för ett gäng år sen, men skulle gärna vilja åka tillbaka vid tillfälle! :)