måndag, oktober 08, 2012

Citrustider och Anawhata

Tidigt i morse skjutsade jag Mats till flygplatsen, han har åkt över diket till Sydney för att jobba ett par dagar. Men det blir nog inga större gräsänke-utsvävningar, vädret just nu är väldigt blandat, typiskt vårväder, solsken, regn, hårda vindar var och varannan dag.

Senaste månaderna har varit citrustider. Vi har numer två olika sorters små citronträd som har levererat ett mindre antal fina och goda. Men i vissa trädgårdar har vi sett stora träd som dignat av frukt, då stirrar vi längtande och funderar på nattliga pall-räder. Av snälla vänner har vi dock fått stora påsar med både citroner och grapefrukt - just nu pågår överdosering så de inte hinner börja ruttna i skafferiet... Fast med favoritreceptet på citronglass i högsta hugg, färskpressad juice och fruktsallader varje dag kommer lagret att minska snabbt. Ingen risk för förkylning den närmaste veckan! Och butikerna har nu billig sparris, och andra primörer. Våren är bäst - Yum!
Garanterat giftfria, förutom de där köpeapelsinerna som också letat sig in i citruskorgen :-)
Den gångna helgen har varit lugn med träning, träffa vänner och mindre utflykter. När det blåser hårda västliga vindar, som i lördags, är det häftigt att åka ut till våra vilda svarta västkuststränder. En av de få stränder vi ännu inte besökt heter Anawhata, en lång slingrig grusväg leder bara till parkeringen, sen en 20min brant promenad genom skogen ner till stranden. Vackert, stora vågor kraschade in och vinden slet i håret - en skön dramatisk promenad. Men nä, vi var inte direkt intresserade av ett bad, då...

ps. Robyn fick förresten en väldigt positiv konsertrecension - kul! 
"Next time, expect to see her funk up a much bigger venue."

Inga kommentarer: