måndag, februari 01, 2010

Auckland Anniversary Weekend

..har vi nu firat! Kiwis är ett praktiskt folk som gillar långhelger, därmed firas Aucklands födelsedag alltid på den måndag närmast 29 januari. Men egentligen är inte 29 januari Aucklands födelsedag, utan dagen då den förste guvernören landsteg, någon helt annanstans, på NZ år 1840. Jaja, inte så noga, numer är det en långhelg då NZ ska fira staden Auckland, no more questions!

Vi bestämde att fira genom att lämna Auckland torsdag em och stannade 2 dagar på halvön Coromandel och 2 dagar i vid Bay of Plentys kust (se blogg Whiskyprovning och… från 22 november). Vädret var precis så varierande som det kan vara i detta land, allt från strålande sol till ihållande ösregn.

Coromandel erbjuder små gulliga byar, spektakulär natur, bergskedja med regnskog och fantastiska sandstränder.

Typisk Coromandel vy:

Vi bodde på ett trevligt motell i byn Coromandel och gjorde bl.a. en utflykt till New Chums, vilket enligt en omröstning av Observer sägs vara en av de vackraste oexploaterade stränderna i världen. Och det var fint, när vi kom på morgonen var vi helt ensamma där.
http://www.thecoromandel.com/newchums.html

Om man ska hitta en orörd strand får man faktiskt anstränga sig lite!


New Chums beach:


Men när vi sen följde östkusten söderut till Tauranga/Mount Manganui kom REGNET, 100mm på ett dygn, och mer därtill. Den härliga stranden där lockade oss inte! Men lite ösregn avskräcker knappast landets livräddare, deras stora nationella livräddartävlingar genomfördes där i hällregn, tufft släkte! Vi ägnade oss istället åt sköna bad i varma saltvattenpooler, besök på kiwiodling och diverse shopping.


Nu ska vi ut på kiwijakt:


Kiwi gröna och gula överallt:

Inga kommentarer: