måndag, februari 22, 2010

Sol, sommar och... vinter-OS!

Måndag morgon och vilken härlig OS-helg det har varit! Guld, silver o brons medaljer till Sverige - vilken härlig spänning! Vi hänger upp svenska flaggan och är stolta! :-) För övrigt har sommarvädret återvänt med sol och svaga vindar. Idag klarblå himmel och 25ºC. (Alltmedan vintern tydligen håller Sverige i ett allt hårdare grepp, brrr…)

I lördags packade vi bilen med våra mountainbikes och badkläder, och styrde kosan västerut till Woodhill Mtb Park. Det visade sig vara en hel skog enbart för cyklister! Ingen tät, blöt nz-regnskog, utan en odlad barrträdsskog, ljus och luftig, påminde om svensk tallskog. Där hade de spårat upp massor av sköna cykelstigar samt byggt hopp och trixigheter, om man nu vågar sig på sånt! Lite bristfällig skyltning av slingorna gjorde att vi körde vilse ett par gånger, men kul var det!



Framåt lunch brände solen, alldeles för svettigt med fysisk aktivitet, istället åkte vi ner till Muriwai beach (se 9 feb) och badade. Sydvästvinden svalkade, och trots att det inte var så stora vågor kände vi verkligen av de otroligt starka underströmmar som råder på västkuststränderna. Helt plötsligt hade vi drivit iväg en bra bit längs stranden…

I söndags morgoncyklade vi med Hot Cycles igen (se 7 feb). Cykelturen gick österut till Whitford Gorge, totalt ca 52km, men betydligt mer backigt än sist. Nästan lite Mallorcakänsla, slingrande vägar, upp och ner i raviner, dramatisk natur... Karta:
http://www.mapmyride.com/ride/new-zealand/kohimarama-auckland/790764262

Åter i Kohimarama möttes vi av avstängda vägar och full tävlingsaktivitet på stranden, ”Weet-Bix Tryathlon” för ungdomar. Tusentals tävlande ungdomar simmade, cyklade, sprang och hade kul! Inte konstigt att multisport och triathlon i princip är nationalsporter… Efter brunch var dock ungdomstävlingen samt svenska OS-medaljer klara, och vi kunde masa oss ner till stranden, simma och njuta av sommaren – livet är tufft down under! ;-)
En öl i skuggan är aldrig fel:


Grillmaestro in action, nu med vinglas

Inga kommentarer: