fredag, maj 21, 2010

Älskade Sydney!

Ella’s Pink Lady; som en liten rosa hallonbåt ligger hon nu och gungar vid Maritime Museum i Sydneys Darling Harbour. Hon är inklämd mellan två imponerande fartyg: kolsvarta Onslow, en 90m lång u-båt, och den majestätiska kopian av Endeavour, James Cook’s legendariska tremastade skepp. Men dessa två giganter är inte dem som nu samlar nyfikna människoflockar… Nä, det är Jessicas lilla segelbåt vi alla vill se och fotografera. Jag gissar att de flesta av oss försökte förstå hur det är möjligt att överleva sju månader i ensamhet ute på rasande hav i den där leksaksjollen… well, ”either give up or toughen up” för att använda Jessicas ord! Hon tycker det skönaste med att vara i land är att slippa ständigt bekymra sig om vädret, kolla barometern och förbereda sig för storm… jo, jo…

I onsdags lämnade vi Wollongong via den slingriga kustvägen som har fått en ny attraktion – en vacker bro, Sea Cliff Bridge. Ett stort ras 2003 stängde den gamla vägen för gott och nya bron öppnade 2,5 år senare. Vi stannade till och beundrade denna skapelse som slingrar sig som en orm utanför de branta klipporna. Sea Cliff Bridge skymtar numer i var och varannan reklamfilm för australiska bilar.

Därefter kom vi till underbara kaotiska Sydney, solen strålade, och vilken vacker stad det är! Ett efterlängtat besök på IKEA stod på agendan, köttbullar med lingonsylt till lunch, mums! Gick ett helt varv och insöp atmosfären av Billy och Klippan, men dagens inköp blev servetter, bomullslakan(!), Bilar och Marabou choklad!

För mer än fem år sen flyttade vi från våra jaktmarker i Sydney: Mosman och Balmoral Beach, och där är det lika fint nu som då, vi längtar tillbaka! Sista natten bodde vi i North Sydney, på ett hotell med en magnifik utsikt över city och Harbour Bridge, aka "The Coat Hanger"; det var verkligen svårt att slita sig därifrån, we’ll be back!
Balmoral Beach:

Hotellutsikt: 

Inga kommentarer: