onsdag, maj 12, 2010

En helg med vandring och seglarsnack

Veckorna flyger fram medan höstmörkret lägrar sig, nu är det kolsvart ute kl 18. Lite trist, men snart bara en månad tills det vänder igen! Vi har också haft en hel del gråväder senaste veckan, men det brukar fortfarande vara hyfsad temperatur, idag 19 grader, t.ex, trots halv orkan och duggregn. En riktig soffmysardag :-)

Det var länge sen Mats och jag gjorde en lite rejälare vandring så i lördags skolkade vi från coach Gayles morgonjogg och drog till skogs istället. Vi hamnade i Mataitai Forest, ett naturskyddsområde några mil öster om stan, ”suitable for experienced hikers” enligt infobroschyren. Det stod också att det skulle finnas en karta vid startplatsen…icke då! Utrustade med en liten kartskiss trampade vi in i skogen, stigen gick uppför, över en bergsrygg och sen nerför, korsa en bäck, sen upp igen, ner igen, och så höll vi på i några timmar i tät skog. Svettigt värre! Hade vi sett en topografisk karta över området innan vi gav oss iväg hade vi nog valt en annan vandring… Men skönt var det, och fridfullt, mötte inte en själ, förföljdes bara av en liten orädd Fantail som hoppade omkring oss och snappade insekter som vi rörde upp med våra steg: 
Student-Sanna lär sig hur ett Rewarewa-träd ser ut:
Den fantastiska "kartan" som guidade oss:

I söndags träffade vi Annika och Björn, två långseglarproffs som precis firat femårsjubileum på världshaven. De låg här i Westhaven Marina så vi åkte dit för att prata segling, fika och titta på fina Lindisfarne som varit deras hem i fem år. Sen följde de med oss hem på middag, härligt att njuta av svensk sill och nubbe med folk som förstår att uppskatta denna delikatess! Förutom att vi verkligen hade jättetrevligt så tog Annika, som även är IT-proffs, sig också an vår sorgligt röriga dator, rensade och uppdaterade program. Varmt tack, den funkar bättre!

Imorgon, torsdag, ska vi flyga ”över diket” till Sydney. Mats ska jobba en vecka i Port Kembla, så vi ska få återse våra kära gamla jaktmarker, Moruben Road och Balmoral Beach – here we come!

Inga kommentarer: