måndag, maj 03, 2010

Rocka! Både på konsert och i havet

Sköna Maj Välkommen! Härnere borde maj vara en höstmånad att jämföra med norra halvklotets november – men inte alls! Bortsett från korta dagar upplever vi inget som liknar en svensk november... vi har nyutslagna blommor i trädgården och sandalerna används fortfarande! Däremot ser vi nu fram emot mycket snö den annalkande vintern – vi har nämligen köpt säsongskort till Mt Ruapehus skidområden Whakapapa och Turoa. De ligger ca 4 timmars bilresa från Auckland, och vi behöver bara åka skidor där fem dagar för att investeringen ska löna sig, ska vi väl klara av??

Tears for Fears och Spandau Ballet. Två coola åttiotalsband som vi diggade när det begav sig. Nu har de vaknat till liv igen, de var här i Auckland och gav en bejublad konsert i torsdags. Vi bänkade oss i Vector Arena tillsammans med några tusen andra i liknande ålder och bara njöt! Musiken håller ännu, 80-talet var väl bäst!

Auckland har alltså erbjudit några härliga sommardagar senaste veckan. I fredags var det dags igen, blå himmel, solsken, vindstilla, Jo och jag passade snabbt på att hyra kajaker och paddla längs kusten några timmar. Vi fick bl.a. se att det faktiskt finns liv i vattnet vid ”våra stränder” – helt plötsligt dök en jättestor rocka upp, minst 1,5m mellan vingspetsarna! Majestätiskt gled den sakta fram vid ytan precis under våra kajaker. Mats och jag har ju simmat en hel del vid Kohi beach utan att se ett liv i det grumliga vattnet, men nu vet vi, havsdjuren finns därute!
Lunchpaus på Ladies Bay:
Den gångna helgen tillbringades hemmavid, vi gick båda upp i ottan lördag morgon för att jogga en dryg mil tillsammans med coach Gayle. Kroppen protesterade, men det var skönt efteråt! Sen blev lördagen i huvudsak regnig, men med söndagen kom en ny strålande sommardag! Vi morgonsimmade i kav lugnt vatten (ingen rocka i sikte), otroligt fint! Sen shoppade vi frukt o grönsaker i Avondale, och på eftermiddagen träffade vi J&B för beach-öl i solen, dagen avslutades med en rejäl pastamiddag på Mamma Rosa!

Inga kommentarer: