lördag, juni 19, 2010

Ännu en dag på Mats jobb – besök på Fieldays!

MATS berättar: I torsdags fick jag och kollegan Richard komma ut och lufta oss lite utanför kontorets väggar. Vi besökte något typiskt nyzeeländskt; ”Fieldays”. Och vad är då det? Jo, en mässa för jordbruksmaskiner! Eller åtminstone var det så det hela började 1968, då kom 15000 besökare under 4 dagar. 2008 vallfärdade drygt 117000 besökare dit, fortfarande under fyra dagars mässa. (Som en liten jämförelse kan nämnas att båtmässan i Stockholm besöks av ca 90000 under 10 dagar…)
Vad kan man då få se på Fieldays? Tja, naturligtvis alla sorters traktorer, stora, små, röda, blå, och tom en grön Ferrari!!

Många djur i olika storlekar; allt från höns, söta fem veckors kalvar, till aningen större exemplar.. Här är t.ex. en liten nätt kille, matchvikt ca 1100 kg… Han ser ju lite sömnig ut, men kanske är det en Ferdinand som ligger där så rofyllt?

Och sen en massa olika aktiviteter, bilden visar tävlingen i att resa ett staket på tid, som efter att det är färdigställt inte bara kontrolleras om det är rakt, (f-n tar den som drar staketet snett..) det skall även tåla att stora djur (se ovan) lutar sig mot det.

Field Days har alltså en massa utställare av både det ena och det andra, det mesta ligger i närheten av det man kan förknippa med lantbrukare, t.ex. varma sockor och andra varma klädesplagg, samt diverse terrängfordon. Vad som förvånade mig lite var att det var inte mindre än 4 utställare av bubbelbadkar, s.k. Spa Pools! Vad betyder det?
1) Jordbrukare tillbringar mycket tid utomhus, då kan det vara skönt att ta sig ett varmt bubbelbad innan man stupar i säng efter dagens arbete med djur och stängselsättning??
2) Jordbrukare tjänar ordentligt med pengar som måste läggas någonstans inom verksamheten?

Vad gjorde då jag och min kollega där? Vi är ju inte spekulanter på jordbruksmaskiner direkt, även om min kollega har en gräsmatta lika välansad som en golfgreen. Jo, eftersom vi skeppar många av dessa stora maskiner, så minglade vi med befintliga kunder, samt tog fram Stomatol leendena när vi smörade för potentiella kunder.

Till slut, den som kan berätta för oss vad nedanstående fantastiska produkt har för speciella finesser får en gratis öl när ni kommer till Auckland:


Det var verkligen en upplevelse att besöka en mässa som denna, jag lovar.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag gissar på ngn slags harv. Ölen på kylning tack! //Lasse

Sanna o Mats sa...

Jomenvisst är det en harv, men den har speciella finesser? ;-)