onsdag, juni 02, 2010

Vinterrugg

Jo, det är nog så. Juni = December. Vintern är här. Fast i nyzeeländsk version. Inga bilrutor att skrapa och inte en snöflinga i sikte. De flesta träd är gröna. Gräsmattorna är ILLgröna. Vissa växter blommar ohejdat, hibiskusarna till exempel, är i högform. Citroner och apelsiner hänger i var och varannan trädgård. Och häromdagen såg jag tom en blomma i magnoliaträdet. Men det blåser och regnar, ofta och industriellt! Inte konstigt att öarna är gröna! Fast om tre veckor vänder det, då går vi mot ljusare tider igen! :-) Vi ska fira midvinter(-sommar) vid Ruapehu, backarna ska öppna då och förhoppningsvis kommer mer snö tills dess.

Coach Gayle ställde tom in en Bootcamp förra veckan pga regn och storm. Första gången någonsin påstår hon. Jag och tre andra fick inte meddelandet utan stod nere vid stranden kl 0600 och väntade… förgäves. Vädret var inte alls så illa, lite får man väl tåla? Nu tråkar vi Gayle istället, hennes trovärdighet som tuff järnkvinna har spolats bort! Hon hävdar att hon ALDRIG kommer att ställa in igen! Det kanske stämmer, idag var vår sista bootcamp före sommaren! Jag är glad, lyckades sänka min tid på 500m med 2 sek. Kommer att sakna Gayles riviga fyspass!

Vinter betyder mer inomhusaktiviteter. Vi har köpt på oss fler värmare, totalt fyra stycken nu; en gasol, två elelement och en värmefläkt. Räcker det? F-n tro't. En värmare i badrummet, iskallt badrum är vidrigt! Två värmare i köket, när vi stänger alla dörrar får vi upp en dräglig temperatur. Vill inte hacka tänder till frukost! När vi ser på TV rullar vi med oss köksvärmarna dit. I TV-soffan finns även yllefiltar. Den fjärde värmaren står i tvättstugan. Eftersom vi inte har torktumlare (våga vägra) så behövdes visst ett element där. Fuktiga kläder kändes lite okul att lägga in i garderoben... Dessutom har Mats också fått en varmvattenflaska, med hemsytt fleeceöverdrag och monogram – lite fint, va? ;-)
Till sist, grattis Robin Söderling! Go!

Inga kommentarer: