fredag, juni 25, 2010

Glad Midsommar, mitt i vintern!

Regnet öser ner idag i Auckland, inte en ljusning i det kompakta molntäcket. Någon däruppe kanske också sörjer att All Whites åkte ut från VM i natt? Men de åker hem som hjältar ändå, obesegrade i VM efter 0-0 mot Paraguay. Det nedskrivna bottenlaget lyckades bättre än både Frankrike och Italien, bjöd oss på en riktigt spännande tid samt lyfte fotbollens status här i landet. Good on ya!

Det är alltså en riktig ruggig nyzeeländsk midvinterdag. Men gräsmattorna är så frodiga och illgröna att det gör ont i ögonen! Gräsklipparföretag har verkligen jobb året runt! Och i vår trädgård blommar något som ser ut som rosa prästkragar som besatt, de älskar tydligen mycket vatten.

Idag packar jag pjäxor och vinterkläder för helgens skidresa, ikväll åker vi söderut till vulkanen Ruapehu tillsammans med ett par engelska kompisar som vi träffade på vår julvandring. Det finns två olika skidstationer på Ruapehu; Whakapapa som öppnar imorgon, och Turoa som öppnade förra helgen. Det ska bli riktigt skojigt att få komma ut på snö igen, trots att prognosen hävdar att vi får nederbörd och starka vindar, ganska omysigt väder när man ska vara på ett berg. Vi har ju köpt säsongskort, så vi ser fram emot fler skidhelger i vinter, någon av dem ska väl solen kunna skina? Precis som i Europa är vädret ostadigare tidigt på säsongen. Jag återkommer med rapport, vi har som bekant ingen brist på varma kläder och tar med ett par extra flaskor vin för säkerhets skull!

Önskar alla en riktigt glad och solig midsommarhelg, och hitta inte på några dumheter likt dessa två ”mogna” australiska män:

Inga kommentarer: