fredag, maj 04, 2012

Roadtrip till Raglan

Team Lewis & Lucy behöver inte långa beslutsprocesser eller detaljplanering. Med våra bättre (iaf lönearbetande) hälfter upptagna på annat håll och strålande sol i prognosen packar vi raskt för roadtripp. Förutom att vi tar en ära i att utforska varenda by och grusväg i detta fantastiska land fanns nu ett annat syfte, Jo behövde träning för sin utmaning; nästa helg ska hon och Brian ta sig an Nya Zeelands mest kända endagarsvandring, Tongariro Alpine Crossing. En hyfsat tuff vandring i vulkaniskt landskap, och hon är ur form. Och som Jos självpåtagna personliga tränare ställer jag naturligtvis upp!
(Här kan man läsa om Mats och mina fyra dagar i Tongariro 2009)
Den här veckan styrde vi kosan sydvästerut till lilla surfmeckat Raglan. Här samlas hängivna surfare, surf wannabes och surf hang arounds från hela världen, när vi checkade in vårt backpackerboende berättade de stolt att Laird Hamilton var i byn – eller snarare, på vågorna. Av Jos reaktion förstod jag att det var stort... ”Seriously?! That’s awesome” Själv undrade jag - Vem f-n är Laird Hamilton?!? Wikipedia ger svaret, en kille från Hawaii som förtjänat titeln ”all time best of the best at big wave surfing” i surfingens historieböcker. Spektakulär och mytomspunnen uppenbarligen. Nåja, för att göra den här historien kort – vi såg aldrig Laird, trots Jos ivriga spaning. Kan antingen bero på att han inte var där(!?), eller att dagen innan vi kom var vågorna enorma, medan vi bara njöt av lugnt och stilla väder (tji big-wave-Laird).

Istället bekantade vi oss med lilla charmiga Raglan, stränderna och vandrade upp på Karioi, en utdöd vulkan (naturligtvis). På hemvägen mot Auckland hittade vi dessutom en öde semesterby som erbjöd bad i varma källor. Två stora pooler – helt för oss själva! Skönt med vinter när turisterna lämnat landet....
Surfare i Manu Bay - en av Raglans "surf breaks"
Dimmor över havet en tidig vintermorgon
 Redo att ta oss an Karioi
 Cool rotvälta med utsikt:
 Hit upp var det ju lätt som en plätt!
 Men fortsättningen genom skogen blev lite brantare och tricksigare...
Fast belöningen är att få inta lunchmackan med dessa fantastiska vyer över Raglan
Se upp! Kreatur på vägen!
Waingaro Hot Springs, skön avslutning på en vandringsdag:


Inga kommentarer: