måndag, maj 13, 2013

Schweizisk marknad och O Rock event

Ungerska korvar, franska croissants, danska aebleskiver och hundfoder, tja, det var vad man kunde köpa i lördags på den årliga schweiziska marknaden i Auckland. Fast det fanns ju också schweiziska Victorinox knivar, Zyliss köksredskap, kvalitetsverktyg, mumsiga ostar och handsnidade kakstämplar! Något för alla? Bäst var ändå de schweiziska hornblåsarna. Jag undrade dock lite över föryngringen, och blåskvartettens framtid?
 
Eventet O Rock som vi deltog i söndags morse finns nu en kul officiell video på: 
Som framgår i videon erbjöd den gångna helgen strålande höstväder. Lite kyligt på morgnarna, men solen värmer gott. Skönt efter senaste veckans myckna regnande. Om eventet kan vi väl sammanfatta att springa 6km samt kravla över och under några hinder på vägen erbjöd väl ingen större utmaning för paret Lewis, men kul och annorlunda var det. Framförallt att kolla in alla utklädda tävlande, resultatlistan avslöjade också att det var fler tjejer än killar som tog sig ut på banan. Mats sprang på 29m20s och jag på 32m10s.

Själva parken, Barry Curtis Park, ligger i en del av staden som har sett kraftig utveckling och nybyggnationer. Vi sprang runt där vid ett annat event för ca tre år sen, då var allt ganska nyanlagt, nu hade det hänt mycket, kommer att bli riktigt trevligt när alla planterade växter och träd vuxit till sig. Efter eventet åkte vi till simhallen, simmade litegrann och bastade.

Den här veckan är Malin bortrest och jag har fått hedersuppdraget att gå hem till dem varje morgon och se till att deras tvillingar Emil och Lukas kommer upp och iväg till skolan. I morse, första dagen gick bra, de åt frukost, klädde på sig, borstade tänderna, sen gick vi med den "vandrande skolbussen" som var välbesökt i den strålande morgonsolen!

Inga kommentarer: