måndag, januari 06, 2014

Nyårsafton 2013

Det känns länge sen nu, men jag hittade just några bilder från den kvällen i mobilen ;-) Vi firade tillsammans med svenska familjen Moell som bor i närbelägna Meadowbank, några km från oss. Som halvkiwis tar vi numer bilen till o från alla fester, men tanken på den svenska dödssynden att dricka alkohol och köra bil är djupt rotad. Det känns dock lite mindre syndigt, i princip tryggt, att tillåta sig att köra några km, lite långsamt, i villakvarter efter en kväll med både vin, snaps och champagne. Det förekommer ju poliskontroller här också, promillegränsen sänktes faktiskt från 0,8 till 0,5 i år, fortfarande är betydligt mer vidsynt än den svenska. Men här är ju vin en stor industri...
Efter lyxig matjessill som entré serveras lammstek till varmrätt :-)
Avnjuter stadens fyrverkerier från Skytower från familjens balkong
När jag ser tillbaka i bloggen hur vi har inlett nya år tidigare nyårsdagar så verkar morgonbad på Kohi blivit en tradition, så även i år, tillsammans med Craig släpade vi oss upp kl 8 och drog ut på en dryg 2km simning - jätteskönt, perfekt start på dagen. 
Senare samma dag tog vi oss ut på några timmars cykelträningsrunda också, i likhet med förra året konstaterade vi att nyårsdagen var en perfekt dag för det, otroligt få bilar i rörelse! Förutom i grannbukten Mission Bay där det var totalt kaos med alla som ville tillbringa nyårsdagen på stranden...

Träning var också fokus under den gångna helgen, med bara två veckor kvar till stora tävlingen är nervositeten stor. I lördags sprang vi ett par timmar i tryckande värme och i söndags cyklade vi tre timmar kombinerat med en kort joggtur efteråt. Däremellan bjöd vi hem Julian och Malin med mamma Gunnel på grillmiddag lördag kväll. Söndag kväll gick vi äntligen och såg The Hobbit, del 2, toppen. En film som rekommenderas över 16 år här. Rekommenderas, ja, men beivras inte utan uppenbarligen överlåts ansvar på föräldrar. Till vår förundran var det ett flertal barn i förskole och lågstadieålder i salongen. För det första är Hobbit en riktigt våldsam film, många avhuggna huvuden, för det andra är den jättelång, små barn kan inte sitta tysta och stilla så länge. Otroligt störigt! Hur tänker man som förälder?? Inte ett dugg förmodligen.

Dessutom var det i helgen två år sedan mamma gick bort, det fick "firas" med ett tänt ljus och tankar på henne, och pappa också förstås. 

Inga kommentarer: