torsdag, oktober 29, 2009

Dags att flytta igen

Nu ska vi lämna brusande cityliv och vår fina utsikt från 21:a våningen! Igår skrev vi hyreskontrakt för ett hus med adressen: 49, Rawhitiroa Road i Kohimarama, en av de östra ”förorterna”. (Well, vi får nog träna på uttalet [Råfittyråa] – typ… Infödingarna flinar lite förstående när vi försöker uttala alla maori-inspirerade namn.)

Hursomhelst, hoppas nu att huset nu passar oss, 2 plan, 3 sovrum, en frukostbalkong och en uteplats för lååånga grillkvällar sippandes vitt viiiiiin :-) Dessutom är det bara ca 500m till en stor lång beach, ser fram emot det nu till sommaren! Dessutom ett jättelikt garage för alla cyklar, båtar(?) och friluftsprylar! Plats för gäster finns naturligtvis, i den mån vi nu får några…?

Ett orosmoment är att hyresvärdar säger No Pets, och vi vill ha en katt! Bakdörren till huset har en kattlucka, då är det väl meningen att det ska bo en katt där?? Förhandling med hyresvärd får väl börja efter inflyttning! Hon kanske går att muta?

Igår åkte jag också kollektivtrafik för första gången, med ett lokaltåg som kändes ungefär som att åka rälsbuss mellan Årjäng och Grums (finns det?), gnirkigt och långsamt. Inga snabba SL pendeltåg här inte! Men konduktör fanns det ombord, så det gick bra att betala NZ$2,80, (ca 15 SEK) och få en liten biljett samt ett leende av honom.

G’day mam!

Inga kommentarer: