tisdag, oktober 27, 2009

En grå tisdag

Tittar ut över hamnen och havet idag, svårt att tro att vi badade i lördags… Nu är det grått och blåsigt, meteorologen nämnde vindbyar upp till 40 knop (kuling) idag, straight up from Antarctica! Typiskt Auckland-väder säger infödingarna, lite bakslag för sommaren som alla väntar på.

Igår (måndag) var det Labour Day, stor helgdag, dock inte för Mats som studsade upp vid 6-tiden för att jobba på Tamerlane(?) och bl.a. lasta en 67 meters segelbåtsmast som tillverkats här – veckans fråga: Hur stor är då segelbåten som ska ha den? Typ - megastor, masten på vår 35 fots båt var 17 meter….
Gråheten lystes upp av en mycket trevlig middag med vänner, en kiwi jag jobbade med i Sydney, som sedan dess flyttat hem till NZ – tur för oss att kunna umgås här också! Vi hamnade på en liten malaysisk krog i Ponsonby, en mysig stadsdel lite som Söder, många krogar och annorlunda butiker. Maten var verkligen jättegod, och på krogar utan vinrättigheter gäller lokala seden, B.Y.O, man tar med sig vinet själv, det blir billigare så :-)

Inga kommentarer: