torsdag, oktober 22, 2009

Turist i Auckland

De senaste två dagarna har jag turistat utanför city. I tisdags en guidad harbour cruise bland de vulkaniska öarna, bland annat vulkanen Rangitoto som bildades för bara 600 år sedan, och vars koniska siluett ses vida omkring här. Lavan är visst fortfarande lite varm, så växtligheten är speciell, en ö som måste återbesökas så vi hinner klättra upp på toppen också.

Bilden visar Auckland Harbour Bridge, inte lika maffig som Sydneys, men har intressantare skyltning...

Igår åkte jag över till Devonport, en mysig maritim "stadsdel" (lite som Vaxholm) tvärs över viken, fullt med vackra "edwardian villas". Kollade små fina butiker och fikade i solen. Fast huvudmålet var att vandra runt och upp på North Head, en hög udde (vulkan) fullt med gamla befästningar, härifrån bevakades staden mot fienden under kriget (japaner). Fantastisk utsikt över city och Waitemata harbour (hela vattnet öster om Auckland)

Där uppe på North Head satt jag i vårsolen och funderade lite över livet - vilken förmån! Att få bo och leva i tre av världens vackraste städer, Stockholm - världens vackraste huvudstad, Sydney - glittrande city, beach o hav, och nu dramatiska Auckland - kan man bli förälskad i en stad? Så storslaget och vackert... och människorna är supertrevliga. OK, vädret är lite opålitligt, men naturen är verkligen fantastisk - kom hit! ;-)

Fast på tal om vädret, kiwisarna är en annan ras, mer härdade, Mats o jag har gärna fleecetröja, medan lokalbefolkningen går runt i flipflops, t-shirt o shorts, brrr.... Men det där måste nog böjas i tid - skolbarnen har skoluniform och så här års gäller kjol el shorts med bara ben - ej långbyxor!

Inga kommentarer: