söndag, augusti 22, 2010

All Blacks vinner, och vi springer träningslopp

I morse satt 94 000 sydafrikanska fans på läktarna i Soweto och såg sina Springboks få pisk, i en match som ”våra” halvgudar i All Blacks vände och vann i slutminuten. Miljoner andra såg miraklet på TV, kl 03.00 började matchen här. Ja, det handlar alltså om nationalsporten rugby, och finalen i prestigefyllda Tri Nations, en turnering för NZ, SA och Australien. Springboks var regerande mästare, och ville naturligtvis triumfera på hemmaplan. Men icke! All Blacks är nu i högform, man piskade "storebror" Australien häromsistens i Bledisloe Cup. För övrigt laddar hela riket frenetiskt för värdskapet av den ultimata rugbytävlingen, Rugby World Cup 2011, som börjar om nästan exakt om ett år. All Blacks har inte vunnit RWC sedan 1987, och senast, 2007, fick de stryk redan i kvartsfinalen av Frankrike – well, det får ju bara inte ske på hemmaplan!!
(Själv hoppas jag vilket dag som helst nå gudomlig insikt och förstå rugbyregler samt skillnaden mellan rugbyvarianterna union och league…)

Vad har vi annars pysslat med senaste dagarna? Förutom att titta på regnskurarna? Well, vanligt vardagspyssel antar jag, maken är i alla fall på bättringsvägen, men pausade från coach Gayles morgonpass. Hon körde istället hårt med oss andra; intervaller, backträning och tidtagning… pust. Träningsvärken har i alla fall lagt sig. Jag har också tagit farväl av en av en ex-pat väninna som återvänder till USA nästa vecka, vi åt trevlig lunch uppe i Sky Tower.

Idag gick det första av tre träningslopp inför halvmaran, 12km ute i Devonport. Konvalescent-Mats nöjde sig med 6km, men själv studsade (nåja) jag runt på 1.05 och var ganska nöjd med det. ”Susanna, just do the distance!” enligt Gayles order. Nästa träningslopp är 14km om tre veckor. Det roliga med loppen är dels att leta sig ut i Aucklands tassemarker, och dels uppleva vilket engagemang det är för sportaktiviteter. Alltså, det fullkomligt vimlar ju av tävlingar i staden för både barn o vuxna; löpning, cykel, simning, duathlon, triathlon… året runt, you name it! Idag var vi bara ett par hundra deltagare, men fick ändå stöd av ett koppel entusiastiska funktionärer, ett proffsigt tävlingsområde och en välskyltad trevlig bana. Dessutom höll regnet undan tills jag gick i mål – tack! Efteråt belönade vi oss med en mysig brunch tillsammans med glada vänner. Dessutom sken solen så vi kunde sitta utomhus. :-)

Inga kommentarer: