fredag, mars 18, 2011

Katastrof i Japan. Samt åter i hemmets lugna vrå

Men vad är det här, redan en vecka sen sist?! Den hemska jordbävningen, tsunamin och kärnkraftskatastrofen i Japan har naturligtvis överskuggat veckan. NZ har ju matats med jordbävningsbilder från Christchurch så länge nu, att än värre katastrofbilder från Japan känns så tunga att jag knappt ser TVnyheter längre. Japans tsunami höjde tydligen vattennivån längs våra kuster med vågor mellan 1-2 meter. Inte så att vi märkte det, men varningar gick ut att inte vistas på stränderna förra lördagen.

Annars är det himla busy att återfinna sin plats i hemmafrulivet och hitta kompisarna igen ;-), speciellt när vädret har varit så fint. Trots att sommaren formellt sett är slut nu i mars härskar ännu värme, sol och bad. Förra helgen hade vi besök, Stine från Danmark, en långresande exkollega, hittills 6 månader av hennes planerade 1,5 år ute i världen, oj vilka härliga stories! Under vårt dryga dygn tillsammans hann vi i alla fall besöka Devonport och vandra upp på North Head, en av Aucklands mysigaste stadspromenader. Jättekul också att söndagsbruncha med Sarah och Geoff, våra julvandringskompisar på besök i Auckland.
Jag o Stine på North Head:
Söndagsbrunch på Rosehip Café:

Mycket träning har jag att hinna ikapp, Mats har förbättrat sin löpform löjligt mycket senaste månaderna. Kvalitetsträning ger resultat. I uppförsbackarna skenar han ifrån oss alla i gruppen, men på platta intervaller vinner fortfarande coach Gayle och snabba Laura, 17 år. Dock har vi inte tränat alls för nästa helgs 30km mountainbike-lopp, det får vi nog köra enbart på pannbenet.

Tvättmaskinen är trasig. Den kanske protesterade mot Mats omilda behandling under min frånvaro? Veckans stora fråga - laga eller köpa ny…? Men visst ska man väl laga saker, inte bara slänga! Det betyder ett par veckors väntan på delar förstås, importerade från Australien... suck. Under den tiden lär vi upptäcka alla kläder i garderoben vi glömt fanns! Och visst är det bra att snart få storstäda ett tomt linnéskåp? Ser också fram emot en och annan lång tvättfika hos Malin nästa vecka!

Ett fint fågelbo blåste ner från vårt tak en stormig dag:
Efter drygt tre månaders produktion börjar tomatodlingen sina, men än köper vi inte tomater... Här en av de sista större skördarna ett par veckor sen:

Inga kommentarer: