torsdag, mars 31, 2011

Filmtips från NZ

I tisdags morse drog maken iväg till arbete på söderhavsön Nya Caledonien, så synd om honom... Ännu ett paradisiskt semestermål att sukta efter! Han kom hem idag igen så jag slapp vara avundsjuk så länge.

Att gå på bio dagtid är vardagslyx som vi desperata hemmafruar naturligtvis unnar oss! Tisdagar har alla biografer halva priset, då får vi också hela salonger för oss själva, lugnt och skönt, inga tjattriga tonåringar. Möjligen sitter där några tjattriga pensionärsgrupper istället. Senaste veckorna har vi bland annat sett ett par nyzeeländska filmer som jag kan rekommendera om man vill bli road lagom mycket:
’Love Birds’;  en romantisk komedi om en ”kiwi bloke” som hittar sin drömtjej med hjälp av en skadad and.
’My Wedding and Other Secrets’; ännu en romantisk komedi där HongKong kinesisk tjej faller för kiwi kille till sina traditionella kinesiska föräldrars fasa. Båda filmer innehöll många scener från Auckland vilket alltid är kul.
Förra året var filmen ’Boy’ en stor succé här. Den kom tydligen till svenska biografer nu i februari. Om den fortfarande visas – gå och se den! Underbar film.

För övrigt har nu regissören och nationalidolen Peter Jackson äntligen påbörjat den upphaussade inspelningen av Tolkiens ’The Hobbit’, del 1 och 2. Enligt uppgift ska de upp på biograferna i slutet av 2012 och 13. Vi längtar! Att filmen skulle spelas in här på NZ var inte självklart, det var tuffa tvister där självaste premiärministern fick gå in och medla för att säkra investeringar och arbetstillfällen – eller var det bara en publicitetsstunt? Mikael Persbrandt har ju fått rollen som Beorn – good on him! Riktigt stort!

Sol och sommarvärme har återvänt den här veckan, i alla fall på dagarna, och havet är fortfarande badbart. Men dagarna blir kortare och nätterna kyligare, inatt gick det nog ner till 10gr, vilket hade till följd att det bara var 16gr i köket när jag gick upp… burr!

Veckans utflykt gick till naturparken Ambury: 

I Ambury hittade vi söta bruna får med lång svans:

Inga kommentarer: