fredag, mars 25, 2011

Vilar oss i form för The Dual?

Träningsvärken i bak och lår håller äntligen på att lägga sig efter veckans duvningar med coach Gayle; mån, tis, fre morgon har vi svettats och flåsat i mörker och vind med trappintervaller, utfall, knäböj, plankor, situps, löpteknik, 10x500m sprintar, 4x1km tempo, etc etc. Känns rätt bra, i alla fall efteråt.

Vi har fortfarande sommarvärme i Auckland, men idag, liksom i måndags har grått regnväder lägrat sig över oss. Typiskt nog inför morgondagens The Dual, vår 30km cykeltur… Loppet heter The Dual för att banan går över de siamesiska tvillingöarna i Aucklands skärgård; Motutapu och Rangitoto, numer hoplänkade med gångbro. Motutapu är en geologiskt gammal vulkan, maorier levde där tills den täcktes av aska när Rangitoto föddes ur havet för bara ca 700 år sen, med en dramatisk explosion och sprutande eld. Enligt vissa forskare var Rangitotos utbrott aktivt i bortåt 200 år. Men nu är ”hon” lugn och dominerar horisonten, den distinkta pyramidsiluetten syns överallt ifrån, och är bland det första man lär sig känna igen som besökare i Auckland.
Ska bli toppenkul att komma ut dit, årets enda chans att få cykla på öarna eftersom cyklar normalt inte är tillåtna. Spektakulära vyer över Auckland och Hauraki Gulf utlovas, så det vore väl typiskt om det ösregnade hela dagen… Dessutom har projekt att utrota skadedjur samt återplantera naturliga floran pågått i många år, så de är extremt skyddade. Allt vi tar med oss ut måste vara ordentligt rengjort, att få dit t.ex. skadliga myror eller ogräsfrön som sprids vore förödande.

Logistiken för loppet måste vara en intressant utmaning, förutom två olika cykellopp är det också flera löplopp, olika sträckor, från 10km till maraton. Vi checkade i alla fall in våra nogsamt märkta cyklar nere i hamnen igår, de skeppas ut till ön idag och imorgon står de förhoppningsvis redo på stranden där vi ska starta! Färjor ska gå i skytteltrafik för både deltagare och åskådare, vår färja går redan 06.30 imorgon bitti! Zzzzz… Här är kartan och banprofilen, jag hoppas det inte är riktigt lika brant som det ser ut…! Men jag förväntar mig att återigen få ont i rumpa och lår efter de där stigningarna!

Igår gjorde jag sommarens goda medborgarinsats, Beach clean-up day. Jo och jag gick dubbelvikta på stranden i Mission Bay och plockade upp hundratals äckliga fimpar, plastkorkar och glasspinnar. Skolbarnen var också engagerade och jagade skräp för att vinna sin skolas skräpplockartävling. Bra initiativ.

Till slut, tvättmaskinen är lagad! Långt innan kläderna i garderoben sinade, men det är trevligt med rena handdukar och lakan igen :-)

Inga kommentarer: