måndag, april 04, 2011

Varm sommarhöst

Den gångna helgen var det dags för oss på NZ att byta tid. Tillbaka till normaltid, och därmed är tidsskillnaden till Sverige bara 10 timmar istället för 12. Nu blir det ljust framåt 6.30 på morgonen, det är riktigt skönt. Speciellt för oss som morgonmotionerar. Förra veckan var det fortfarande beckmörkt när vi slutade passet vid 7, inte i morse, jag såg faktiskt både ansiktsuttrycken och klädfärg på mina medmotionärer. Gäller att skärpa sig, nu ser alla om man t.ex. tagit på sig olika strumpor eller trosor utanpå tajtsen… Tom coach Gayle kom med olika skor på fötterna en gång, allt kan hända i arla morgonyrsel!

Och på tal om träning har vi utsett vårt nästa mål, en ny halvmaraton, den 14:e maj, denna gång bland vingårdarna i Marlborough på norra Sydön. Vid målgången får alla en flaska vin! I Sverige får man möjligen medalj och sportdryck, så detta låter klart mer intressant!

Vi flyger till Blenheim och möter upp ett gäng andra löpgalna vindrickare, coach Gayle inkluderat. Förhoppningsvis orkar vi med lite annat turistande när vi ändå är där.

Vi må ha vintertid, men ute råder sommartemperaturer och ljumma vindar. När jag läser bloggen från samma tid förra året var det likadant. I helgen har vi både morgonsimmat och bättrat på solbrännan, känns tryggare att vara i solen nu när UV-index är nere på 6 istället för högsommarens extrema 12.

Trots det laddar vi för kommande fuktvinter, har investerat i ännu en italiensk luftavfuktare samt elfilt. Har hittills varit motståndare till konceptet ’elektricitet i sängen’, förra året körde vi bara med gamla hederliga varmvattenflaskor. Men många har vittnat om att elfilten håller borta fukt från sängen, man ”tänder” den bara ett par timmar innan man går och lägger sig, etc. det finns en poäng... Prognosen för veckan talar om kallare sydvästvindar och regn, vi kanske får anledning att prova den förr än vi tror! Målet är hursomhelst att vårt oisolerade hus med englasfönster blir en trevligare plats i vinter, och det blir det garanterat! :-)

Inga kommentarer: