fredag, maj 06, 2011

Dansk frihetsmiddag och hjulångardito

Oj, oj, vilket festande senaste veckan… Inte nog med att förortsfruarna släpptes i frihet på stan förra fredagen, i onsdags var maken och jag inviterade till danska konsuln i år igen för att fira Danmarks frihetsdag. Vi lärde oss minsann av förra året. Vi anlände utsvultna, med sångblad för att imponera med exotiska svenska snapsvisor, typ Helan Går och Halvan…

Tyvärr fann vi ingen annan lösning än att köra bil dit och hem, eftersom de bor i obygden, men eftersom det är lagligt att köra bil med <0.8‰ här blir ju inte det ett problem?! (Nu raljerar jag!) En journalist visade att han efter 8 öl fortfarande var under gränsen… sen att han inte kunde prata eller gå rakt diskvalificerade tydligen inte från att vara laglig bilförare! Kombinera det med att kiwibarn får ta körkort vid 15 års ålder – och ja, NZ ligger högt i trafikdöda/capita bland västländerna – surprise?!? Idag kom lagförslaget att höja körkortsåldern till 16 år samt införa nollgräns för alkohol under 20 år. Kors i taket, vilket nytänk!

Igår kväll tuffade vi ut med hjulångaren Waipa Delta med vännerna Jo&Brian och intog en god och trevlig täljstensmiddag – inköpt för halva priset på en ”grupprabattssajt”, fenomenet som blivit hysteriskt populärt även här nere. Vi tuffade runt Waitemata Harbour ett par timmar i maklig takt, som tur var fick vi en vacker, lugn kväll efter senaste veckans stormar och tornado.


Leve Danmarks frihet, nu tar vi helg och skålar för svensk alkohollagstiftning och Systembolaget!

Inga kommentarer: