onsdag, maj 18, 2011

Senhöstgrönsaker

Vi skördar fortfarande färska tomater från trädgården! Vi bevarade två skrangliga tomatplantor som nu är skuggor av sommarens fornstora grönska. Men ännu i maj (=norrklotets november) trotsar de höstregn och storm och producerar en handfull goda röda tomater varje vecka. Här är dagens status:


Våra citroner mognar långsamt, stackars träden får nog för lite sol bakom huset så här års, vi borde lyfta upp dem till en soligare plats... Men jämfört med förra året ser de fantastiska ut, tacksamma för både vatten och näring senaste året. Bara bra om inte alla mognar på en gång!!


Till kvällens middag idag ska vi prova Urenika, maorisk potatis. Formen är möjligen lite suspekt(!?), men den lila färgen är underbar. Nyttiga också, enligt uppgift massor av antioxidanter. Urenika kommer att serveras med andra grönsaker till smörstekt Tarakihi, vita fiskfiléer.

1 kommentar:

Gittane sa...

Hej Sanna!
Det är som att resa en smula, eller att få vara en fluga på väggen, och uppleva igenom dina ögon. Tack för det!

Blå Congo kallas blå potatis härhemma.
En annan tjusig rotfrukt är randiga rödbetor. Har du funnit andra spännande rotfrukter?
Vad har man för frukt som inte vi har i Bohuslän?

Var rädda om er!
Jag letar fortfarande efter "the Johnson family" i Auckland.

Nu vet jag mer:
dvs Charles John Johnson dog 1946-08-01 i Devonport. Men hans barn Robert och Alma har jag inte funnit. Deras mor var Janet Sharp Norman född Law.
Skam den som ger sig!