fredag, september 23, 2011

Citronrecept och flyttfunderingar

Det enkla är det godaste! Just nu är detta en favorit i det Lewiska hushållet:
5dl vispgrädde
1dl socker (eller lite mindre)
Rivet skal och saft från 2 citroner (med fördel nyplockade från eget träd)
Vispa grädde och socker, inte för hårt.
Rör i citronskal och saft.
Skeda upp i 6 portionsformar - frys.
Några timmar senare - MUMS!

Men nu finns det inte många citroner kvar på "våra" små buskar. Tur är väl det eftersom vi ska flytta! För ett par veckor sen plockade vi grapefrukt i en kompis trädgård, ganska fula i skalet, men det var nog bland de godaste grapefrukter jag någonsin ätit, också.... så saftiga och goda. Konstigt nog har grapefrukter vi köpt i butiken inte alls varit lika goda, trots att de inte är importerade. Häromkring kan tydligen citrusfrukter bära frukt nästan året om. På citronbuskarna har det t.ex. kommit nya blommor nu, trots att de fortfarande bär frukt.

Vi har påbörjat lite flyttförberedelser i veckan. Dock mest en akademisk kartläggning än så länge. Mats gjorde en insats att rensa i spritskåpet igår, vi tömde en flaska snaps, det var väl 3cl kvar! Annars undrar jag framförallt när svärmor ska dyka upp? Hon har ju alltid varit med när vi flyttat! Hur ska det gå? Bland de mer originella städuppgifterna kan nämnas:
*24 persienner, de flesta hellånga, framför alla englasfönster och dörrar, där ligger 2 års damm och mögelfläckar fastklistrat.
*65 fönster + en entré som är två våningar av glas från tak till golv. Tvätta fönster vore väl ok, om det inte vore att alla aluminiumfönsterbågar också har små mögelfläckar efter en lång blöt kiwi-vinter.

Roligare, eller möjligen masochistiskt, var istället att sortera ut gamla lakan och handdukar och åka iväg med dem till djurhärbärget/djurpolisen SPCA. I deras anläggning fanns massor av jättesöta katter, hundar, kaniner etc som ville ha nya hem. Blev helt förälskad i en stackars liten kattflicka som fått ena ögat bortopererat, hon VILLE följa med mig hem!! Det var svårt för mig att gå därifrån. Tyvärr ligger SPCAs lokaler ganska långt bort, jag hade gärna volontärat där om det legat lite närmare...

Imorgon (lördag) är det ny match, NZ - Frankrike. Det kan bli en rysare. Frankrike slog ut AllBlacks redan i kvarten (tror jag) 2007, så det är mycket känslor i luften nu. Förra fredagen slog NZ Japan 83 - 7. Rejäl utklassning!

Inga kommentarer: