söndag, september 18, 2011

Världens bästa grannar!

Gud hör bön? Jag kan nästan börja tro det efter den gångna helgen! Dagens story handlar om vårt husletande. Under de senaste veckorna har vi nu sett så många sunkiga kyffen för dyra pengar att vi gråter för mindre. Men för ett par veckor sen tittade vi på ett, för oss, alldeles för stort hus, dock fräscht och i bra läge. Då huset verkade ha stått tomt ett tag tog jag en chansning, ringde mäklaren och gav ett skambud. Jag försökte sälja in vår otroliga skötsamhet; "Mature Swedish Couple, No Kids, No Pets, No Smokers", dessutom har vi redan hyrt ett hus via hans kollegor i två år med utmärkta referenser! Dock med meddelandet - "Vi har tyvärr denna budgetgräns - tror du ägaren vore intresserad?"

Mäklaren var skeptisk (skulle betyda mindre pengar för honom??), men ett par dagar senare återkom han och sa att husägaren antog vårt bud!! Heureka! Hyperförvånad försökte jag ändå spela cool och bad att få titta på huset igen, tyckte mäklaren hade lite tyken ton mot mig, ville hålla honom på halster... hehe. Igår morse tittade vi på huset igen och kom överens om att det är förvisso för stort, men passar oss annars perfekt. Alla blanketter fylldes i, och efter lunch tog vi ut cyklarna för en uppfriskande cykeltur. Då stod Ruth, vår granne, utanför på gatan, och i vår "friendly neighbour chat" nämnde hon att de nu skulle hyra ut sitt (stora, fina) hus, för de bor ju mest i (det ännu finare) huset på Coromandel.

Hmmm... Vad betyder detta? Möjligheter uppenbarar sig ur det blå! På kvällen (när maken var på pokerkväll) vandrade jag upp till Ruth och berättade vår story, vilket i princip utmynnade i "vad tror ni om att hyra ut huset till oss för dessa pengar??" (=flera tusen SEK per månad lägre än vad uthyrningsmäklaren lockat dem med). Idag besökte vi Rutan igen, som nu diskuterat med maken Rob, och bestämt att naturligtvis borde vi trevliga svenskar få hyra deras vackra jättehus med härlig uteplats för mycket mindre pengar än marknadsvärdet... ärliga blå ögon, någon? Vi förstår ingenting, men firar ändå med bubbel ikväll. De inköpta lottokupongerna hänger på kylskåpet, kanske en storvinst till? Om någon månad går flyttlasset, hela 25m, och istället för att ha gatuadress nr 49 ska vi skriva 49B... Tjingaling!

Inga kommentarer: