fredag, september 02, 2011

Vårmånad, ny stadsdel och flyttförberedelser

Efter den obligatoriska veckan i seg jetlagsdimma ser jag att vi redan skriver september?! Första vårmånaden! Och naturligtvis har vi vårväder, ömsom shorts och linne, ömsom ylletröjor. Faktum är att veckan innan vi kom tillbaka till Auckland föll snö här (ok, mycket lite)! Första gången på 80 år. Inget att göra snöbollar av, men bor man i oisolerade hus blir det rätt kyligt. Tur att vi inte var här!

Den gångna veckan försvann i ett huj, förutom att återuppta alla sociala kontakter, har jag varit busy med att skrapa ihop ett nytt nyhetsbrev till svenska föreningen, samt en massa annat föreningspyssel och admin, har nästan känts stressigt J Dessutom ska vi komma igång med struktur i träningen, morgonträning med Gayles löpgrupp börjar nästa vecka igen och vi ligger efter i förberedelsen för Aucklands halvmara i slutet av oktober. Jag var och även simtränade, första gången på 2,5 månad, urjobbigt!

Det händer grejer när man lämnar stan, Auckland t.ex. har fått en helt ny citystadsdel medan vi var borta! Tja, de har förstås hållit på att bygga på den ett tag, men Wynyard Quarter öppnades för allmänheten och invigdes i början av augusti.
Man har byggt om ett helt kajområde med spårvagnsloop, restauranger, konstverk, lekplats, fontäner, ”sitta o glo på folk”-bänkar etc. En öppningsbar gång och cykelbro förbinder nya Wynyard med gamla Viaduct Harbour. Förra helgen var det fantastiskt fint väder, så i söndags cyklade vi dit, begapade nya bron, flanerade på kajerna, fikade och imponerades av folklivet – var har alla hållit hus tidigare? Någon liknade det vid norra älvstranden i Göteborg, det kanske stämmer? Allt byggande och uppfräschningsarbete som pågått några år inför rugby-VM faller på plats nu, Auckland byter kostym. Den här veckan har lagen börjat landa på NZ mark, om en vecka börjar festen!

I morse fick vi dock en ny utmaning att ta tag i, huxflux vill vår hyresvärdinna ha tillbaka sitt hus, vi har blivit uppsagda, och måste ge oss ut på bostadsmarknaden igen. Innan jul ska vi ha flyttat. Tja, det var ju faktiskt hela två år sen vi flyttade senast, hög tid att rensa ut i skåpen! Anledningen till att vi blir av med vårt hus är att ägarinnan drabbats av hjärncancer och har genomgått några operationer som inte varit helt lyckade. Mellan raderna lät det som att hon i princip önskar att få leva sina sista dagar i sitt eget hus… I jämförelse med det ödet känns det som en obetydlig olägenhet att vi får packa ihop och hitta ny bostad. Det är naturligtvis trist att tvingas lämna ett hus som vi trivs så bra i, men vi upplever oss ändå som vinnare i livets lotteri.

Inga kommentarer: