torsdag, december 15, 2011

Blommor för en regnig dag

Hujedamig vilket försommarväääder vi har i Nya Zeeland nu! Sedan vår obscent blåsiga cykeltur i söndags har vädret bara blivit sämre, idag är det helt vidrigt! Hård vind och ösregn, man skulle tro det är vinter! Fast kallt är det inte, det är t-shirt under regnjackan som gäller. Det är väl någon ilsken gadd av ett tropiskt lågtryck som parkerat över oss. Värst öser det ner runt Nelson på sydön; med översvämningar, sandsäckar och evakueringar. Vi var ju i det området och vandrade förra julen, då fick vi vada ut från nationalparken under hysteriskt ösregn.

Till veckans skojigaste nyhet utser jag sälungen "Happy" som tydligen tröttnade på sitt trista beachliv. Han hasade istället upp till ett villaområde i Tauranga på östkusten, och skuttade in ett hus genom kattluckan. En högst förvånad familj fann lilla Happy i köket där han gosat ner sig i soffan. Helt orädd för hushållets hundar och katter. Hur söt som helst!

Nåväl, jag muntrar även upp mig med den otroliga blomsterprakten i våra kvarter så här års, se bilder nedan. Vi har också köpt ett skrivbord till nya hemmakontoret, snart är det ordning i huset.

Imorgon bitti flyr vi till Sydney över helgen, Mats jobb håller årlig julfest fredag kväll, sen ska vi hälsa på några vänner och förhoppningsvis få liiiiite bättre väder?!

Fantastiska pohutukawa träden som alltid blommar till jul:
 
Hortensia:
Bougainvilla:
Jasmin - doftar otroligt gott:
Vet inte vad dessa heter...
Och nya hemmakontoret:

Inga kommentarer: