måndag, december 31, 2012

Gott Nytt År 2013!

Det är nyårsafton och vi rapporterar solig himmel i Auckland! Varmt och skönt, men hyfsat blåsigt. Hursomhelst en stor förbättring från förra årets ösregnande :-)

I mellandagarna har vi väl slappat, tränat en del, varit sociala med vänner, och Mats har visst hunnit lönearbeta - litegrann.  Absolut ingen shopping på mellandagsreor i alla fall!! Kultur har vi dock konsumerat, vi har (äntligen) besökt en mycket populär fotoutställning; "Who Shot Rock & Roll", som gästspelar på stadens helt nyombyggda konstmuseum. Spännande bilder och riktigt vacker byggnad.

Och som brukligt så här års växer tomatplantorna över alla bräddar, vi stagar och binder upp dem och väntar nu på leverans av första mogna tomaten - kanske nästa vecka??

En ny hårig kompis har hittat hem till oss ett par gånger senaste veckan. En stolt, vacker, väluppfostrad, men hungrig, helig birmakatt (tror jag) utan halsband, så vi vet inte var han kommer ifrån. Fast med katters självklara pondus har han hunnit utforska hela huset, inkl övre balkongen och terasstaket, och kommer springande direkt när han hör kylskåpet öppnas... Kanske är husse och matte bortresta?
Vem kan motstå dessa blå ögon...?!?

Ikväll är det fest, i år igen, med Kohimarama’s svenskenklav - skåååål!!

Inga kommentarer: