måndag, december 17, 2012

Hobbitpremiär, Evancyklon, Konsert och Luciafirande igen

Ännu en fullspäckad decembervecka lagd till handlingarna. En unik vecka med det magiska datumet 12-12-12. Den dagen var det premiär för 'The Hobbit, An Unexpected Journey', här i NZ. Naturligtvis var vi där! Jag valde en version med så många tekniska finesser som möjligt, 3D och IMAX, varför inte? Och som Tolkien-fan älskade jag naturligtvis filmen, medan Mats förblir skeptisk. Han föredrog James Bond som vi såg häromveckan.
Jag är redo för hobbits!
Så här stämplas nu brev här i Middle Earth :-)

Sommarvärme härskade i Auckland den gångna veckan. Shorts och sandaler. Men kommande vecka kommer vädret att styras av jättecyklonen Evan som just nu lamslår söderhavsöarna, Samoa har fått otroligt mycket stryk, och Fiji har barrikaderat sig, turister evakueras. Hit ner kommer inte cykloner, havet är för kallt för att hålla igång dem, men vi får oftast en släng av storcykloners svansar, m.a.o. väntar fuktig värme, mulet, mycket blåsigt och häftiga regnskurar närmaste tiden. Förhoppningsvis skiner dock solen åter i juldagarna.

Även den sociala kalendern var ganska välfylld med engagemang hela helgen, och mer därtill. Förra måndagen landade Mats chef från Australien och en svensk från WWLs Tokyokontor i Auckland, så vi bjöd hem dem på en rejäl kiwi-BBQ. Riktigt trevligt.
Fredag kväll bjöd vi hem Gayle & träningsgänget på juldrinkar och småplock, ett 20-tal pers dök upp, och vissa stannade senare än andra... ZZzzzzzzzz

Vi höll också igång våra fysiska aktiviteter under veckan med flera havssimpass - Mats har kommit igång nu, men även boot camps, cykling och löpturer. Det gäller att förtjäna sin julledighet! Just den magiska dagen 12-12-12 upplevde vi ett sagolikt morgonsim här på Kohi Beach! Havet var kav lugnt och blankt som en spegel, i väster stod en regnbåge och i öster masade sig solen upp ur havet. Och där låg vi och sträckte ut oss i det skimrande havet. Vissa dagar förtjänar mer tacksamhet för livet än andra.

Lördag var en strålande sommardag, då gick vi på utomhuskonsert på Villa Maria Winery. Oj, vilken kanonkväll! Tillsammans med nyinflyttade vännerna Sergej och Marie dukade vi upp picknick i solen på en vidsträckt grässluttning mellan vinrankorna, goda Villa Maria viner flödade medan vi diggade till en suverän konsert med gamla goda idolerna The Church, Devo och Simple Minds. Jim Kerr rules!
 
Veckan och söndagen avslutades med kombinerad housewarming och Luciafirande hemma hos vännerna Ivo och Ingwor. I sin trädgård har de byggt (en rejäl) friggebod, i samma stil som stora huset. Uppåt 30 pers var inbjudna till firandet, och kvällen avslutades med traditionellt luciatåg och sånger av oss få som kunde sjunga svenska luciasånger. Till alla andras glädje förhoppningsvis!

Pust, inte lätt att försöka rekapitulera en hel vecka på det här sättet. Visst är det kul när det är full fart, men nu står julens lugn runt hörnet, skönt det också. Alternativt tror man på Mayakalendern och att jorden går under på fredag - vem vet? Enligt rådande aktionsplan sitter dock vi i bilen på fredag på väg till östkustorten Gisborne - en vit fläck på vår karta som måste utforskas. Mer om det sen.

Inga kommentarer: