måndag, december 10, 2012

Snabbvisit i Sydney

Solen gassar, blå himmel, lugna vindar - idag är det sommar i Auckland!! I alla fall några dagar, vem vet vad som händer nästa vecka? ;-)

Nu har vi varit på snabbesök i Sydney, Avresa första morgonflyget i fredags, och hemresa sista kvällsflyget i lördags. Ett sommarvarmt och skönt Sydney, vår tredje hemstad. Den korta tiden till trots tyckte vi att vi hann med jättemycket. Efter landning och fika åkte Mats till jobbet medan jag träffade kompisen Ellen som bodde i Auckland förut. Vi gick och myste i city bland i alla hysteriskt julskyltade butiker och gallerior, pratade, lunchade, fikade etc.

Kl 17 var det samling med Mats kollegor, med respektive, på en bar i Darling Harbour. Innan dess hann Mats o jag ta ett dopp i poolen på hotellets tak och beundra utsikten över denna coola stad. Själva festen hölls på ett helt restaurerat segelfartyg från 1874, James Craig, som ligger i vid sjöfartsmuseet i Darling Harbour. James Craig är fullt seglingsdugligt, men under vår fest låg hon tryggt vid kaj. Vi bjöds på god buffé under däck, sen var det levande musik och fullt ös på dansen på däck under stjärnhimlen till midnatt.

Kvällen till ära hade jag på mig mammas fina klänning ett av hennes sista inköp förra hösten, samt en av hennes sjalar, det kändes som hon också fick njuta av den ljumma Sydneynatten. Det hade hon tyckt om...

Inte nog med att vi hade en riktigt trevlig kväll, det lottades också ut ett antal vinster till de anställda, och Mats fick högsta vinsten! Till allas avundsjuka. Presentkort till en lyxresortkedja - i Australien. Mats är ju den ende i gruppen som inte bor i Australien, det blir onekligen lite pyssligt för oss att utnyttja det där presentkortet så småningom...

På söndagen begav vi oss till våra gamla hemtrakter i Mosman. Simmade lite på f.d. hemmastranden Balmoral Beach, åt lunch och bara njöt av värmen och atmosfären. Innan det var dags att bege sig till flygplatsen och hemfärd, hann vi också träffa en gammal kompis från Ericsson.
 

Inga kommentarer: