torsdag, mars 14, 2013

Turistbilen återlämnad, nu väntar fest i Coromandel

Det är ingen mening med att packa upp väskan ännu, imorgon bitti åker Mats och jag till Coromandel, igen, tredje helgen hittills i år. Men den här gången är inte syftet att turista. Vi ska vi bo ett par nätter i Hahei och gå på post-bröllopsfest, ett par kompisar som gifte sig i Stockholm i december håller ny ceremoni och fest för alla sina kiwi-vänner. De bor alltså här i Auckland. Ska bli jättekul. Tyvärr säger helgprognosen regn - hur typiskt är inte det när det har varit torka i månader?! Utöver party hoppas vi också hinna få in ett par träningspass inför ett triathlonlopp som väntar oss i början av april.

Johanna och jag fick låna en bil för vårt turistande runt nordön, en rejäl bil, en Jeep Cherokee, fyrhjulsdriven, 8 cylindrar... den var minst sagt törstig, vi fick verkligen hålla koll på var bensinmackarna fanns. Men himla skön var den. Både att köra och åka med. Samt imponerande. Vi kände oss som vägens drottningar. Störst går först, ett självklart motto! :-)

Något mindre kul var att jag idag fick tillbringa förmiddagen med att tvätta och putsa den ren igen efter alla grusvägar, sandstränder och annat gegg som vi utsatt den för. Den är nu i alla fall tryggt återlämnad till sin ägare. Den enda skråma vi lyckades bidra med var förresten också imponerande, ett rejält stenskott i framrutan. Det största och underligaste stenskott jag någonsin sett. Helt runt, se bild. Det small som ett gevärsskott i bilen när vi fick det, trodde vi skulle få hela vindrutan i knät. Men det gick bra, det också. Som tur var dängde stenen i på passagerarsidan. Nu ska jag gå och packa - igen!
Den här skylten fanns INTE på den väg där vi fick stenskottet....

Inga kommentarer: