tisdag, april 15, 2014

Hertigparet besöker NZ

NZs rojalister har haft fantastiska högtidsstunder senaste tiden. I 10 dagar har The Duke & Duchess of Cambridge med baby George varit här på rundtur. Wills och Kate är otroligt populära, varhelst de kommit har stora människomassor samlats, de har glatt och trevligt vandrat omkring, pratat och hälsat på sina undersåtar. Auckland besöktes i fredags, och de var bl.a. ute och seglade matchrace, Kates lag vann. De har exponerats i äventyr, gudstjänster, vinprovning, babygrupper och allt däremellan. Bra för NZ turismen säkert.

Stilsäkra Kate med sina gulliga smilgropar har visat upp sin stora varierade garderob med beundransvärda designerkläder, den ena klänningen vackrare än den andra hatten och dräkten. Här är nog min favorit, enkel svart rak klänning med glittrande silverferns - NZs nationalsymbol - på axeln.
Antalet artiklar och bildmaterial om hertigfamiljen är naturligtvis enormt! Här en länk med massor av info. Och här en annan med hundratals bilder. För den som är intresserad...

Kul var i alla fall den jämförelse som gjorts med nykrönta drottning Elisabeths resa hit 1953/54. Då kom hon med båt, det tog henne en månad bara att komma hit! Sen stannade hon i hela 39 dagar för att hinna ta sig runt i landet; 46 städer och 110 officiella evenemang besökte hon. Hertigparet hinner med 20 evenemang på 10 dagar. Drottningen hade då med sig sin nyblivne make, The Duke of Edinburgh, men fick minsann inte ta med sig sina två små barn, utan lämnade dem hemma i månader medan hon statsbesökade sig runt samväldet.

Inga kommentarer: