lördag, december 19, 2009

Gummidräkt och lat lördag

För våra morgonsimningar har vi nu anpassat oss till det lokala modet:
Iklädda gummidräkter känner vi oss i gott sällskap på vår lokala beach, men trots vårt proffsiga yttre simmar vi ju fortfarande som krattor, så alla simmar ifrån oss… men övning ska ge färdighet!?

Igår kväll, fredag, var vi hembjudna till Mats kollega på en mycket trevlig middag. Hans fru är bördig från Cooköarna, så vi fick en bildvisning från detta söderhavsparadis, bara 4 timmars flygresa härifrån! Bara att planera in en resa dit när vädret här börjar blir sämre framåt hösten!

Eftersom Mats jobbat 6 dagar i rad den här veckan har vi haft en skön lat lördag kring hemmet, och haft tid att läsa, den på lördagar extremt tjocka, morgontidningen New Zealand Herald, samt tvättat bort måsbajset från husväggen!

Dessutom har vi förberett våra julaktiviteter då vi åker ner till Tongariro National Park, listad som både kultur- och naturvärldsarv, ett av få i världen. Vi ska göra en 4 dagars vandring runt vulkanen Ngauruhoe och efteråt bo en natt på traditionstyngda hotellet Chateau.
I Tongariros dramatiska natur filmades även en stor del av Sagan om Ringen filmerna, fantaster bör känna igen bl.a. ”Plains of Gorgoroth”, ”Mount Doom”, “Mordor”, och “Ithilien”. Spännande blir det i alla fall. Vi får hoppas att någon vulkan inte bestämmer sig för att få ett utbrott när vi är där, senast det hände var 2007… :-)

Inga kommentarer: