tisdag, december 08, 2009

Tomt efter vår gäst

En vecka gick alldeles för fort, Cissi kom förra måndagen och åkte igår kväll – med ”bara” 35 timmars resa framför sig... Men akta’re vad vi hann se och göra mycket på en vecka, runt Auckland och Rotorua! Förutom den riktiga HÖJDpunkten uppe på Skytower (rekommenderas!), så nämner vi Hell’s Gate; geotermiska lerbad och promenad bland kokande sjöar och minivulkaner (att baddräkterna fortfarande stinker ruttna ägg var det värt!)
(termisk aktivitet, det puttrar och pyser överallt)

(3 leriga typer)
Dessutom alla vandringar i naturen; kring de många sjöarna vid Rotorua, upp på berget i Tauranga (igen) ute på strand och berg på vilda västkusten. Naturen är bara så fantastisk, regnskogens alla växter, milslånga stränderna, och allt som blommar nu, pohutukawa, flax, magnolia, hortensia, jasmin.... Det är försommar!

Sen var andra myshöjdare att vi invigde utemöblemanget en kväll då det var så varmt att vi kunde sitta ute och dricka vin till långt fram på natten. För att inte tala om shopping i Auckland, en kväll hos maorier, B&B med mysiga katter, vinprovning på Mills Reef, frossa i musslor etc etc etc

(varm kväll på terassen)

(maorier i sin waka=krigskanot)

Well, det finns mycket kvar att göra och se häromkring, vi behöver fler gäster – helt klart! :-)

Inga kommentarer: