fredag, december 11, 2009

Hemunderhållning och nya möbler

TGIF!
Den här veckan har det faktiskt hänt lite saker i hemmet! Fler tavlor har hängts upp, fast det återstår dock ganska många av de 35st vi lyckades packa med oss hit...
Till vår billiga tjockTV gav vi upp försöket att även köpa billig digitalbox på nätet, det fick bli en ny från affären. Men som tur är fungerar boxen perfekt utan tjafs, massor av kanaler blev det. Nu har vi något som heter Freeview, vilket innebär gratis tillgång till en massa kanaler, helt utan månadsabonnemang.
Dessutom klurade vi ut hur man ställer om ”regionen” i DVDspelaren, vilket betyder att vi kan titta på svenska och nyzeeländska filmer. Vilken superkonstig restriktion, att inte kunna titta på filmer man köper i olika länder?
Och igår beställde vi några nya fina sovrumsmöbler som ska levereras nästa år. Nu ska det bli ordning bland kläderna, med byråer i genuin nyzeeländsk design från Sydön av lokalt träslag (rimu). Det gäller att blanda upp våra andra svenskdesignade möbler i björk och ek, samt IKEA möblerna förstås! :-)

Nu saknar vi bara en BBQ till terrassen – men den borde vi lyckas köpa på TradeMe!
Sen plockade jag något som såg ut som en blek mandarin från vårt lilla skrangliga fruktträd, det visade sig vara en jättesur citron, väldigt saftig i alla fall…

Inga kommentarer: