måndag, december 14, 2009

Sir Peter Blake

Måndag morgon och regnet har ÖST ner. MajBritt vet hur intensivt det kan regna på dessa breddgrader! Vår gata är en brant backe, så det är kul att se vattnet forsa nerför gatan. Men dagvatten går rakt ut i havet, rekommendationen är att undvika bad 48 timmar efter hårt regnande. Tror inte någon här bryr sig om det… Efter mycket regn vill man gärna sopa vår uteplats, eftersom den i ”god NZ icke-byggstandard” saknar fall från huset till gräsmattan, vilket innebär att det blir en sjö närmast huset.

Det känns inte som måndag idag eftersom Mats jobbade hela söndagen med last och loss av Fidelio, men han kom hem med knäckebröd och glögg!!
I lördags var vi bland annat på en öppnandet av en utställning på Maritime Museum om Nya Zeelands historia inom seglingssporten samt en hyllning till den store världsseglaren Sir Peter Blakes liv och prestationer. Utställningen handlade om hans stora insatser bakom NZs världsrykte som seglingsnation. Insatser som bl.a. ledde till vinster av både America’s Cup och Whitbread (innan det blev Volvo Ocean Race). När han, 53 år gammal, mördades av pirater i Amazonas 2001 hade han nyligen påbörjat sin andra karriär, för UNEP att övervaka och belysa klimatförändring och miljöförstöring i världen. Vilken sorg!

I lördags kväll var vi på en stor gratisfestival, Christmas in the Park, där uppträdde en massa lokala (för oss okända) artister. Traditionsenligt tändes den stora julgranen och så kom tomten förstås, inåkandes på släde med alla sina medhjälpare, dock utan renar! För övrigt svårt att uppbåda julkänsla i sommarvärme, man blir varken sugen på glögg eller lussebröd.

Dagens bilder blir ett par blommor från trädgården, jag gissar på hortensia och någon sorts kalla.

Inga kommentarer: