torsdag, januari 07, 2010

En varm sommardag i Auckland

Vill bara göra detta klart från början – jag klagar inte!
Men det var verkligen jättevarmt här igår! Klarblå himmel och väldigt lite vind, vilket känns o-aucklandiskt! Det blev direkt hett, ca 25 grader. När jag gick ner till stranden igår vid lunch låg folk överallt i trädens skugga, massor med människor, så när jag hade simmat runt ett tag gick jag bara hem igen, att ligga där nere i solen (dessutom utan vattenflaska – klantigt!) var too much. UV-index 12, extremt, klokt att lyssna på rekommendationen att undvika solen kl 11-16. Men när maken kom hem var det jätteskönt att gå till lokala baren och ta en öl i solen :-)

Sportaktiviteter klaras helst av på morgnarna, då är det oftast vindstilla och svalt, samt lugnt i trafiken. Vi försöker pallra oss ut de flesta morgnar, simning är skönast, men den här veckan har det varit lågvatten varje morgon, mindre kul att skrapa näsan i botten. Alternativet brukar bli en joggingtur längs stranden, men vi försöker variera oss, igår blev det t.ex. en sväng på inlines, och i morse 20km cykel längs havet - härligt! Många morgoncyklar här längs Tamaki Drive, men annars lever landsvägscyklister lite farligt, vägarna är sällan cykelvänliga och bilisterna ofta obegåvade. Men man ser även klungor ("bunch riders") som t.ex. inte stannar för rödljus eller övergångsställen heller, inte smart!


Förra veckans snackis var att Linda Villumsen, en 24-årig dansk proffscyklist, har blivit nyzeeländsk medborgare. Cykelorganisationen vädrar direkt morgonluft och ser nya medaljchanser i kommande mästerskap! Danskarna surar.

Inga kommentarer: