tisdag, januari 05, 2010

Scandretts hus och BBQ inköp

Åter till vardagen efter alla helger! På NZ är både 1 och 2 jan helgdagar, och eftersom 2 jan var en lördag så blev 4 jan en ledig kompensationsdag istället – rätt sympatiskt, va? NZ regeln är att när nationella helgdagar hamnar på en lör- eller söndag så blir en annan vardag ledig som kompensation. Därmed har varje år alltid 11 lediga helgdagar.

Söndagen var en solig dag, vi åkte på lite upptäcktsfärd längs kusten norrut. Hamnade till slut i Scandrett regional park, fd ägorna av en bondgård som byggdes 1884 och var aktivt till 1998 innan det såldes till ”länsstyrelsen”. Låg oerhört vackert på en udde i havet, det ovanliga var att familjen Scandrett byggde sig ett rejält betongbostadshus istället för skrangligt trähus som normalt bland nybyggarna. Ett ambitiöst bygge, speciellt med tanke på att under många år var båt det enda sättet att ta sig dit. Även mjölken från deras kor fick hämtas med båt, etc. Men vi skulle i princip kunna flytta in där imorgon - till skillnad från vårt moderna ”Dallas-bygge” hade Scandretts hus ventilation i varje rum och centralvärme i form av öppna spisar. I trädgården växte en enorm Norfolk Island Pine samt ljuvliga jakaranda och magnoliaträd.

Och i söndags lyckades vi äntligen köpa en begagnad BBQ! Det har varit segt att lyckas vinna en BBQ auktion på TradeMe, tydligen poppis produkt. Denna klenod har vi nu ägnat lite kärlek, tvättat och oljat in, maken är mäkta nöjd med den gedigna träställningen, ingen skranglig i plåt. Så förutom att vi äntligen kan grilla helt ohämmat, törs vi även bjuda hem lokalbefolkning utan att skämmas. :-)


Snart redo:

Inga kommentarer: