måndag, januari 25, 2010

Leksakståg genom regnskogen

Igår, söndag, var en duggregnig mulen dag, passande en tur till Waitakere ranges, REGNskogarna väster om Auckland. Waitakere är vilt och oändligt vackert, grönt, grönt och mer grönt. Men för bara 100 år sedan var det helt skövlat av skogsindustrierna som kalhögg enorma områden för bl.a. Kauri och Rimu, regnskogens trädmajestäter som kan leva i tusentals år. Bara 5% av dessa stora träd återstår idag, men regnskogen repar sig, med fridlysning, mycket regn och sol återhämtar sig växtligheten och det är vackert igen.


Men först ett besök på Avondale market, (som vi skrivit tidigare om) där säljs ALLT, och vi handlade billigt frukt och grönt. Dock, till vår stora förvåning, såldes INGA kiwifrukter… helt otroligt, brukar ju finnas överallt, måste vara någon mellansäsong?

Moonfish ikväll?


I Waitakere tog vi en tur med ett pyttelitet tåg som ursprungligen byggdes för över 100 år sedan för att forsla material till ett stort dammbygge. Tågentusiaster har nu tagit över drift och underhåll och erbjuder resor genom regnskog och i tunnlar. Jättecoolt! Tunnlarna var så trånga, bara centimeter till godo. Hade man stuckit ut näsan hade den skrapats av på väggarna.


Inte byggt för stora vikingar:


Håll in fötterna! In i tunneln:


Pojkar leker med tåg - oavsett ålder...:

Inga kommentarer: