måndag, januari 18, 2010

Födelsedagshelg :-)

Hur mycket skoj kan man göra på en helg i Auckland? Ganska mycket faktiskt…

Ingen sovmorgon i lördags! Vi klev upp i ottan för att mellan 8 och 9 delta i en Ocean Swim Clinic tillsammans med 40-50 andra själar. Vi fick lära oss havssimma bättre, en nyttig och jobbig duvning, fram o tillbaka runt bojar, simma rakt fast man blundar, vatten- och strandstarter, böka omkring med en massa andra simmare mm. En timme gick fort, hann dock få skavsår i nacken av våtdräkten och svälja mycket saltvatten...

Efteråt åt vi en välförtjänad frukost #2. På eftermiddagen blev det cykeltur runt i stan med NYA cykeln (min födelsedagspresent till mig själv). På kvällen kom ett par kompisar hit på middag, BBQ förstås, samt ett antal flaskor vin.


Söndag morgon fick jag öppna stora kuvertet från guddottern, innehåll: massor av svenskt favoritgodis. Mums! Tack darling! Sen iväg för makens present var att segla matchrace med 70fots America’s Cup båtar – jätteskojigt! Fort gick det, och nära var vi vid vändpunkterna, vår båt vann! Det var intressant när vi kom tillbaka till hamnen, då det stod tjockt med folk runt bryggorna. Skepparen sade att de samlats för att hälsa oss välkomna som dagens vinnare, men egentligen väntade folkmassan på HRH Prince William som skulle ut och segla direkt efter oss, med samma båt! Så undertecknad har nu slitit i samma vinschar och styrt samma båt som kunglig höghet :)

Här en video om hans (lite mer påpassade) segeltur:
http://www.nzherald.co.nz/nz/news/video.cfm?c_id=1&gal_objectid=10620763&gallery_id=108836
Samt bilder från vår:


Söndagskvällen avslutades på liten genuin japansk restaurang här i närheten, mycket gott, meny med spännande rätter som vi aldrig provat förut.

2 kommentarer:

Helena sa...

grattis i efterskott för böveln! låter du firades på ett ypperligt sätt att fira en födelsedag!

Helena sa...

eller ja, jag menade: låter som du firades på ett ypperligt sätt på din födelsedag! kom just till jobbet efter en ilsnabb morgon (från bingen till bussen via duschen på 21 min)...