tisdag, juli 12, 2011

Les Mills och fler utflykter i Matakana

Ännu en helg har passerat. Snart bara en vecka kvar att njuta av livet på landet! Matakana är verkligen inte stort. Redan efter ett par veckor träffar jag samma människor på olika ställen, på stranden, gymet, krogen etc. Jag säger nog oftare ”Hi, how are you today?” till folk efter två veckor härute än vad jag gör hemma i Kohimarama efter 1,5 år?!

Fast vårt galna väder kan jag vara utan. Varningarna avlöser varandra, tornado, tsunami, orkanvindar och skyfall, har trott flera nätter att taket ska slitas av huset. Vilket också hände inte så långt härifrån i natt. Huga! Hemma i Kohimarama hade de förresten en jordbävning häromveckan, bara en pytteliten, men den kändes tydligen. Galet var ordet, men solen skiner den med ibland. Begreppet hundväder är förresten löjligt, de som helst av allt vill ligga vid brasan när vädret är som värst är just ”the girls”, Yaya och Yoda, inte ett dugg vill de gå ut i regn! Annars är de lyckliga hundar, bara de får mat, kel och komma ut och springa varje dag. Och springa kan de, speciellt Yaya, snabb som en greyhound drar hon iväg. För övrigt har djuren varit misstänkt lugna senaste veckan, inga större hyss. De två (ännu levande) hönsen värper 1-2 ägg om dagen, lika många som när de var fyra höns, det är också lite misstänkt. Blir många ägg att äta...
Systermys vid varm brasa:
I lördags tränade jag Body Pump på gymet för Emma Barry, tydligen en kändis i gymvärlden, som en av tre ursprungliga ”Les Mills Master Trainers”, introducerade hon kiwi-varumärket Les Mills och Body Pump koncepten till resten av världen. Mannen Les Mills (jo, han heter så) är en känd NZ idrottsman, kulstötning och diskus. Efter sin idrottskarriär blev han gymägare och sedermera vald till borgmästare i Auckland 1990-98. Det är sonen Philip som utvecklat alla dessa koreograferade träningspass Body Pump/Step/Combat/Balance etc. som idag säljs som franchise över hela världen. En kiwi-uppfinning helt enkelt. Pretty cool. Emma var en mycket trevlig och proffsig tränare, dessutom en mycket vältränad, snygg tvåbarnsmamma... Superrutinerad naturligtvis, bra på att uppmärksamma alla i gruppen. Denna Les Mills legendar håller alltså ett par pass i veckan här i kalla ponnyridhusgymet i lilla Matakana – vaddå fin-landet!?

Och helgens utflykter? Lite vinprovning och lunch på Mahurangi River Winery. Vingårdarna ligger fantastiskt vackert här. Det är lätt att sitta läääänge,dricka vin och njuta av utsikterna. Vi besökte också ett gammalt hemman från 1800-talet, Scott homestead, ännu ett som blivit regionalpark och vårdats tillbaka till sin forna glans av lokala volontärer, det tog 20 år. Vilket otroligt jobb. Påminde mig om P1s sommarpratare Göran Gudmundsson – har ni inte hört honom än – gör det, riktigt intressant!
Mahurangi River Winery:
Utsikt från Mahurangi River Winery: 

Scott Homestead i Mahurangi Regional Park:
För Mats vore inget besök i Matakana komplett utan inmundigande av ett fat lokala ostron, Mahurangi Oysters. Världsklass tydligen. Och billiga. Mums - tycker han.

Inga kommentarer: