måndag, juli 18, 2011

Sista helgen i Matakana

Äntligen sooool! Några dagars vårkänsla efter många dagar av stormvindar och störtskurar typ 20 gånger om dagen. Lita på att det har eldats en hel del ved för att hålla mig, hundarna och snuttekatten varma och torra under min vistelse! Regnandet verkar även ha gjort getterna rastlösa och påhittiga, förra veckan gjorde de slutliga genombrottet i den tillfälliga avspärrning som hindrat dem beta i olivlunden. Vem är förvånad, getter är sluga djur, och belöningen som hägrade var att få mumsa på näringsrika olivträd istället för lerigt gräs?! Fårskocken var inte sen att hänga på getternas initiativ, det oranga plastnätet ligger i strimlor i leran, alla djuren betar lyckligt, men olivskörden blir nog sorgligt decimerad... Sorry!

I helgen fick vi gäster! Solen sken ju till och med! Vi var tvungna att kamma till oss! Lördag förmiddag skulle familjen Löwenborg komma och njuta av Matakanas urmysiga Farmer’s Market, smaka på lokala godsaker och lyssna på lokal musik, med redan kl 13 packar de morgonpigga moderna bönderna ihop. Men det var nog lite förkylt och morgontröttigt därhemma i Kohi, vi hittade till slut Löwenborgarna vid 13-tiden, i sin Volvo på en grusväg i närheten av oss, cityborna var vilse i gröna pannkakan (för det kunde ju inte varit fel på min eminenta vägbeskrivning?!?!), och med dem kom dagens regnskurar! Hursomhelst blev det en myseftermiddag med hund-, get-, får-, hön- och kattmatning, lekande barn och ett par flaskor vin.

Söndag strålade solen från en klarblå himmel hela dagen, vindstilla, men kyligt innan solen värmt upp. Jag, Mats och ”The Girls” åkte till Omaha Beach för morgonpromenad, denna underbara strand, 4-5km lång, är perfekt för dogsen, de kryper nästan ur skinnet av lycka när de förstår att de ska få springa loss. Jag har ju vant mig vid ett nästan öde Omaha i veckorna, men igår liknade det Queen Street. Flanörer och hundar överallt. "The Girls" absolut största intresse är att springa och jaga varandra, men ibland kan de överväga att leka några sekunder med andra hundar.
På Omaha hade vi plötsligt två extra svarta hundar:
Hur vackert som helst! Omaha Beach syns till höger:
Sen kom tre springkompisar från Kohi på lantlig visit. För god lunch drog vi till Leigh Sawmill Café, (stället med alla Morgans ett par veckor sen). Coolt plejs, mumsig mat, egenbryggt öl, men herregud vilken planlös service! Vi kom nog strax efter värsta lunchrusningen, för personalen var verkligen zombies. Tur att vi hade Anne med oss som lyckades charma dem till liv igen så vi också fick service och mat.
Glad musik på bondens marknad:
 I fredags var det fullmåne!

Inga kommentarer: