torsdag, oktober 20, 2011

Nedräkningstider

Här på undersidan går livet sin gilla gång... Riktiga sommarvärmen har inte infunnit sig. Regnet öser ner var och varannan dag, och sydvästvinden blåser iskallt. Men i lä bränner vårsolen skönt. Solkräm på näsan behövs.

Smutsiga olycksbåten Rena ligger kvar på Astrolabe revet, vädret har varit lite lugnare senaste tiden så ännu har hon inte brutits sönder, och de har kunnat pumpa ur lite olja, men fortfarande återstår 1260 ton ombord, mycket mer än det som runnit ut hittills. Närmast revet finns en liten ö som heter Motiti Island. Där bor ca 20-30 familjer året runt, många maorier, samt några som valt att pensionera sig därute, det ska vara ett litet paradis. De flesta lever av det som havet erbjuder - not anymore! Nu snackar vi inte om olägenheten oljekladdiga fötter när man badar – där handlar det om att hela deras skafferi är förgiftat! Ingen mat på bordet... fruktansvärt.

Annars är det nedräkningstider i det Lewiska hushållet, dels till den efterlängtade rugby-finalen på söndag (oj, så nervöst), dels till Aucklands halvmaraton den 30:e. Efter många veckor av långa löppass, intervaller och backträning har vi äntligen nått den sköna nedtrappningsfasen. Träningsmängden dras ner, nu ska vi minsann lyssna på kroppen, hålla oss friska, slipa på korrekt farthållning och underhållsträna på liknande underlag som loppet, alltså asfalt. I söndags sprang vi ett 10km lopp i syfte att få upp lite tävlingsfart i kroppen, det gick jättebra. Både Mats och jag slog personliga rekord på sträckan, 47.20 respektive 50.34, så formen är det nog inget fel på. Nu önskar vi oss bara en vindstilla, lite kylig tävlingsmorgon. Efter kl 9, när vi gått i mål, får dock solen gärna värma på ordentligt, tack. Men det kan ju lika bli full storm och ösregn... klart mindre lockande, men det får nog gå det med ;)

Icke att förglömma nedräkningen till flytten, nästa vecka får vi inspektera vår nya bostad. Enligt uppgift finns det ingen hejd på vad ägarna har fixat, alla väggar och tak nymålade, heltäckningsmattor och gardiner tvättade, nya persienner, ny uteplats, nyplanterade (”underhållsfria”) rabatter, etc. etc. Det är knappt vi törs släpa in våra gamla IKEA möbler...
Favorit i repris: Tomatplantor från frön oktober 2011:

Inköpta tomatplantor oktober 2011:

Inga kommentarer: