tisdag, april 17, 2012

Ungdomsbesök

Få av våra vänner från Sverige kommer ju och besöker oss, tur då att någon av deras barn visar större initiativförmåga i sitt långresande! Sön-mån fick vi besök av fyra glada svenska grabbar från Finspång och Kristianstad. Eller så himla glada kanske de inte var? Det var tyvärr deras sista kväll i NZ efter tre veckors kuskande i husbil runt våra sköna öar. Mycket kul hann de med, både äventyr och att leva tätt tillsammans! :) Hursomhelst bjöd vi på en enkel "kiwi welcome, BBQ and beer". Men vi hade en himla trevlig kväll, om jag får säga det själv ;-) Happy Travels Guys!

Den gångna veckan har som vanligt passerat i ett huj. Höstvädret är fortfarande skönt, runt 20 på dagarna, havet är badbart, dock blir dagarna kortare och kortare vilket alltid känns trist. En trevlig kväll var vi bjudna av Aucklands Hamnar på Jersey Boys, musikalen om 'Frankie Valli and The Four Seasons' som vi såg i Sydney förra året, har nu kommit till Auckland. Förutom att det faktiskt var kul att se showen igen, så är vår häftigt inredda och överdådigt dekorerade teaterlokal The Civic verkligen värd att besöka - många gånger. Därinne finns en salig blandning av Buddha statyer, svarta pantrar, minareter, kolonner, södra stjärnhimlen, och mycket annat att förundras över. 

Helgens aktiviteter bjöd i övrigt på ett 10km lopp, träffa vänner över brunch med kinesisk yum cha, mumsig middag hos familjen Arvidsson och fredagsmys med musslor och belgiska öl. Annars var nog veckans stora projekt och utgift inköp av flygbiljetter till Sverige. I år firar vi svensk midsommar i Sverige - ser fram emot sol, långa ljusa sommarkvällar och en skojig fest!!

Inga kommentarer: