måndag, september 17, 2012

Bracu - god mat bland olivträden

Fem rätters lunch... tja, kanske inte varje dag, men i fredags lyxade vi till det. Bara så där, en bra start på helgen ;-) Den här gången gick gourmetfärden till restaurangen Bracu som huserar på olivgården Simunovich, ca 40min söder om Auckland. Ägarna kom till NZ från Kroatien, köpte mark och har nu 40.000 olivträd. Simunovich tillverkar naturligtvis underbart god jungfrulig olivolja som vi var tvungna att inhandla några flaskor av, men oliverna återfinns också i mediciner, tvål och hudvårdsprodukter. Restaurangen Bracu har de uppkallat efter Brac, en ö i Adriatiska havet.

Åter till lunchen - här kommer meny och bilder på alla rätterna:

Förrätt Gris och Pistachterrin: 
Mellanrätt, Consommé med räka, potatisgnocchi och bacon: 
Huvudrätt, Wagyubiff med sparris, rädisa etc. 
Fördessert, en sorbet för det normandiska hålet:
Efterrätt, choklad"kaka" med mintsorbet: 
Och så en god kaffe på det. MUMS!!
Det var svårt att hålla sig vaken efter allt detta, men efteråt besökte vi några små lokala butiker i närheten och köpte gårdstillverkad ost och rökt bacon.

Inga kommentarer: