fredag, april 12, 2013

Veckan efter triathlon, och nu till skogstriathlon i Rotorua

Ingen rast, ingen ro. Känns som den här veckan knappt hunnit börja förrän det är fredag igen. I måndags jobbade jag med nerpackning av triathlontävlingarna och på kvällen hade vi familjen Moell på middag. I övrigt har det varit diverse återhämtningsträning, sociala aktiviteter samt försökt hinna ikapp med tvätt o städpyssel. Igår kväll var jag på en matlagningskurs för att lära mig mer om "Raw food", i.e. rå mat, att äta mer naturlig, organisk mat, oprocessad och inte förstöra råvaror med kokning, stekning, etc. Raw food ska inte hettas upp över 46C, då bibehålls alla dess näringsämnen, enzymer, antioxidanter, etc. Både vi själva och naturen blir friskare! Det handlar inte alls bara om kalla sallader, igår lärde vi oss bl.a. att göra mumsiga såser, ost, pasta och söta efterrätter med cashews, kikärter, squash etc. Mycket intressant, nu gäller det att uppgradera skafferiets innehåll, hitta till några nya butiker och sen blir det provlagning av råa maträtter :-)

Idag packar jag för att åka till Rotorua - igen. Eftersom Mats tyckte det var så fantastiskt roligt att tävla triathlon förra helgen, så anmälde han oss raskt till nästa äventyr, en off-road triathlon i Rotorua. Den kombon har jag aldrig gjort förut, det blir nog intressant, och megajobbigt! Speciellt om man tittar på deras video där på hemsidan. Först ska vi simma 1000m, i en sjö - sötvatten - det känns som länge sen sist, sen väntar 26km på mountainbiken i skog - det kommer att bli grymt jobbigt och nervöst, har knappt skogscyklat sen förra året. Om jag sen överlever cyklingen ska vi springa 11km i skogen, två varv runt Blue Lake, den sjö som vi simmat i, känns inte så nervöst direkt, även om vi inte har sprungit mycket i naturen heller på sistone.

Boende har fixats av Gayle & co. Hon har hyrt ett stort hus i närheten, och vi är ett helt gäng som ska husera där. På bilderna ser det ju fint ut, det vill ju gärna göra det, men bastu saknas förstås! Vi hoppas dessutom att vädret sköter sig även om det säkerligen blir kallare i Rotorua än här i Auckland.

Annars är vi annars lite ledsna här i huset eftersom det är en hel vecka sen vi såg Larson senast, hans "familj" har tydligen flyttat härifrån nu, och vi som inte ens fick säga hejdå ordentligt... han är saknad, det har varit riktigt tomt utan hans tassande besök. Men, men, på den ljusa sidan så slipper vi oroa oss för honom nu när vi åker bort över helgen.

Inga kommentarer: